Távolodik a dobogó

855

A női kézilabda NB II 16. fordulójában, vasárnap a Ceglédi Kék Cápák felnőtt és junior csapata a Szigetszentmiklóst fogadta. A felnőtteknél a mindössze egy mezőnyjátékos cserével érkező vendégek mindkét bajnoki pontot elrabolták Ceglédről, így a hazaiak egyre távolodnak az érmes helyezésektől. A Cápáknál sérülés miatt hiányzott Vígh Cintia és Mester Szabó Anett. A juniorok nagy csatában már három góllal is vezettek, majd az utolsó percekben maradtak alul ellenfelükkel szemben.

Női kézilabda NB I, 16. forduló

Felnőtt

Ceglédi Kék Cápák – Szigetszentmiklós NKSE 20-22 (9-10)

Cegléd, 300 néző. Vezette: Réti, Szedmák.

Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Prókai Anett 10, Halasi Réka 3, Kisjuhász Petra 2/2, Oláh Henrietta 2/1, Dobos Renáta 1, Tóth Adrienn 1, Spolmin Roberta 1, Mihály Evelin, Hörömpő Dóra, Német Beáta, Tóth Ágnes, Imregi Blanka 

Hétméteres: 5/3 ill. 2/2

Kiállítás: 8 ill. 10 perc

Junior

Ceglédi Kék Cápák – Szigetszentmiklós 21-24 (11-11)

Cegléd: Törőcsik Fruzsina, Hornyik Orsolya (kapusok), Fedák Antónia 8/4, Imregi Blanka 6/1, Petrovics Fruzsina 2, Ványi Flóra 2, Német Beáta 1, Nagy Aletta 1, Peszeki Laura 1, Rajkort Beatrix, Mód Klaudia, Veres Anna, Koncsik Ella, Dúzs Szófia, Szűcs Noémi, Farkas Fruzsina.

Jakab László edző: Úgy érzem, ez a mérkőzés úgy kezdődött, hogy meglátva, milyen kevesen vannak az ellenfél játékosai, elhittük, hogy ez a mérkőzés biztosan meglesz. Nagyon rossz felfogásban kézilabdáztunk, nem voltunk agresszívak, és ez sajnos már tendencia kezd lenni. Keresem az okát, és ha én leszek, akkor lehet, hogy le is mondok… A mai hozzáállással nem tudunk meccset nyerni. Ha még én maradok az edző, akkor remélem, ennek elejét tudom majd venni, mert a ránk jellemző harcosságot és küzdeni akarást most csak egy-két embernél látom.  Én személy szerint szégyellem ezt a mérkőzést és remélem, a lányok is átgondolják ezt a teljesítményt. A juniorok küzdöttek, de sokat nem tudtam cserélni a sérültek és betegek miatt, ráadásul néhányuknak ez ma már a harmadik bajnoki meccse volt. Sajnos a rutintalanságunk miatt vesztettük el a végjátékban a meccset és látszik, hogy nincsenek összeszokva a játékosok. Persze rengeteg idejük van még fejlődni. Kicsit keserű a szám íze emiatt a mérkőzés miatt is, de azt mondtam a lányoknak, hogy megköszönöm a hozzáállásukat, hiszen itt vannak a nagyobbak ellen 13-15 évesen.