Területi birkózó csapatbajnokságok

816

A hétvégén rendezték meg a hat szabadfogású területi csapatbajnokságot. A gárdák az országos döntőbe kerülésért küzdöttek a diák és a serdülő korosztályokban. A területi bajnokságokról az első három szerzett indulási jogot az országos döntőbe. A Közép-Magyarországi Területi Bajnokságra szombaton, Nyársapáton került sor. Diák korosztályban 9, serdülő korosztályban 2 csapat küzdött a továbbjutásért. Az együtteseket három hármas csoportba osztották, ahol körmérkőzés alapján küzdöttek meg. A Ceglédi VSE a Nyársapáttal és a Sziget SC-vel került egy csoportba. A CVSE magabiztosan szerezte meg a csoport első helyét, a Nyársapátot 34-15-re, a Sziget SC-t 38-15-re győzte le, s ezzel az országos döntőbe került. A folytatásban a csoportelsők az első három hely sorsát döntötték el, szintén körmérkőzés alapján.A Cegléd a Monor és az Abony csapataival mérkőzött meg. Először a Monorral mérte össze az erejét, s a Monor 36-10-re nyert. A következő mérkőzésen, az Abony ellen 29-21-es győzelem született és ezzel a Cegléd a második helyen végzett a Monor mögött, megelőzve az Abonyt.
Csapatsorrend
1. Monor
2. CVSE
3. Abony
A ceglédi csapat tagjai: Barna József, Máté Miklós, Kiss Rómeó, Kiss Marcell, Kovács Gergely, Dinyák Benjamin, Budai Ferenc, Nagy István, Ungvári Tibor, Józsa Kinga és Manczák Martin.
A serdülőknél – mivel csak két csapat indult – már az elején eldőlt, hogy mind a két gárda bejutott az országos döntőbe. Így csak a területi bajnoki címért küzdöttek meg a csapatok. Ezen a mérkőzésen magabiztos, 32-11-es ceglédi győzelem született.
Csapatsorrend
1. CVSE
2. Sziget SC
A ceglédi csapat tagjai: Sebesi Bence, Grünberger Márk, Józsa Attila, Rafael Dániel, Manczák Ruben, Cseh Dávid, Csiszár Adrián, Szabó Richárd, Varró Zoltán, Pék Norbert, Komáromi Viktor és Csiszár Márkó.