Tizenharmadik alkalommal rendezték meg az emléktornát

987

A ceglédi utánpótlás csapatok és 14 további egyesület részvételével rendezték meg a hétvégén az Elekes József Labdarúgó emléktornát. A sportesemény népszerűségét nem csak a több mint egy évtizedes múltja mutatja, hanem az is, hogy évről évre új csapatok is neveznek a megmérettetésre.

A Ceglédi VSE Labdarúgó Szakosztálya tizenharmadik alkalommal rendezte meg a ceglédi labdarúgó utánpótlás egyik legismertebb helyi képviselőjének, Elekes Józsefnek emlékére az utánpótlás korú labdarúgó tornát. Több mint 10 évvel ezelőtt az apropót egy németországi palánkos labdarúgó torna adta. Azon vett részt a ceglédi korosztályos csapat és nem csak nekik, de az edzőknek és sportvezetőknek is megtetszett a kispályás futball még gyorsabb, még lendületesebb formája.

SZABÓ ATTILA szervező, utánpótlás technikai vezető: „Eleve most már hosszú évek óta kispályán 5+1-ben játszottak régebben, most már mindenhol 4+1 ember játsza. A létszám is csökkent. Itt pedig mivel soha nincs kint a labda, a labda sosem fárad el, a palánkról állandóan visszajön, állandóan mozgásban kell lenni, így3-4 percnél többet egy-egy játékos nem igazán tud fent lenni a pályán, hogyha becsülettel játsza ezt a játékot”

Ez a torna tehát Elekes József nevét kapta. Az edzőét, aki több, mint húsz évig csak az utánpótlással foglalkozott.  Ez idő alatt számos olyan labdarúgó került ki kezei közül, akik az NB I-ig, az utánpótlás vagy a felnőtt válogatottságig is eljutottak. A tornán természetesen a Ceglédi VSE korosztályos csapatai is pályára léptek további 14 egyesület csapatával együtt. A tornán is látszik, hogy a futball töretlenül népszerű a gyerekek körében. Olyannyira, hogy pont emitt nehéz is adott esetben egy tornát megszervezni.

SZABÓ ATTILA szervező: „A Ceglédi VSE tornájának is az egyik akadálya ez, hogy már a kisebb 11-13 éves korosztályban is beindultak a téli futsal bajnokságok, nem csak tornák, bajnokságok is, és egyre nehezebb összeszedni a csapatokat abban a létszámban, amely 1-1 korcsoportban szükségeltetik. De a létszámmal nincsen probléma. Ez mutatkozik Cegléden is, hiszen közel 300 labdarúgóval dolgozunk a szakosztályban.”

Köztük van Marcell is, aki 4-5 éve döntött úgy, szüksége van testmozgásra és a focit választotta.

TÓTH MARCELL: „Cegléden elkezdtem focizni, aztán sok edzőm volt, három, az U14-es korosztályban játszom, de most az U13-ban itt a tornán. Van terved a focival? Nem nagyon, de az majd még eldől.”

A Ceglédi VSE korosztályos csapatai egyébként idén felemás teljesítményt nyújtottak. Az U-13 korosztályú csapat 4. helyen végzett, az U-12 korosztály egy évvel idősebb társaik között csak 6. lett. Az U-15 korosztályú csapat dobogós helyen végzett, nyolc csapatból a harmadik lett. Az U-17 korosztályban sajnos csak hatodik és nyolcadik helyezésig futotta erejükből. Viszont az U-19 korosztályú csapat megvédte tavalyi bajnoki címét. Az idén is veretlenül lett korosztályának győztese.