Több forrás Pest megyének

1115

A miniszterelnökség parlamenti államtitkára látogatott ma Ceglédre, hogy megtekintse az egyik bútorgyártó vállalkozás telephelyét. Továbbá Csepreghy Nándor megismerkedett a városban zajló energetikai felújításokkal. Valamint ezt követően a vállalkozói fórumon tartott előadást a kormány gazdaságfejlesztési politikájával kapcsolatban.

A városvezetés és a helyi vállalkozók az egyik bútorgyártó vállalat telephelyén gyűltek ma össze. Csepreghy Nándort várták a miniszterelnökség parlamenti államtitkárát, aki azért utazott a városba, hogy megtekintse a céget és beszámoljon a kormány gazdaságfejlesztési politikájáról.

CSEPREGHY NÁNDOR, miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes: ,,Az elmúlt hét év példa volt arra, hogy egy nemzeti gazdaság fejlesztése iránt elkötelezett kormányzat mit tud tenni. Hiszen olyan beruházások valósultak meg a városban is, amelyekre 2010 előtt nem volt példa. Nekünk az a határozott szándékunk, hogy amikor egy új fejlesztési időszak kezdődik 2020-van akkor Cegléd Budapest közelségének csak az előnyeit élvezze. A hátrányait már nem. Ezt pedig úgy lehet elérni, hogy harmadik Orbán-kormány kezdeményezte, hogy váljon külön a Közép Magyarországi régió. Tehát az európai uniós források elszámolásában Budapestet és Pest megyét ne egy kalapból tekintse Brüsszel.”

Amennyiben ezt sikerül megoldani többszöröződni fog a városban felhasznált források mértéke. Csepreghy Nándor megismerkedett a városban zajló energetikai felújításokkal is. Ezt követően pedig fórumra várták a Városháza Dísztermébe, ahol Földi László országgyűlési képviselő a hazai források sikeres felhasználásáról beszélt.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő FIDESZ: ,,Pest megyében fejlesztésekre tudunk fordítani az elsősorban hazai forrás, hiszen a kormány 80 milliárd forintot adott Pest megyére a kieső Európai Uniós források helyett. És ebből a forrásból tudtunk több mindent megvalósítani, illetve a jövőben is, hiszen belterületi utak kérdése, egészségügyi alapellátás, háziorvosi szolgálat ügye és több minden egyéb feladat, ami ebből a forrásból valósul meg.”

A két politikus beszélt arról is, hogy ahhoz, hogy a 2010-ben elkezdődött sikeres gazdaságpolitika folytatódjon szükség van az állampolgárok és a vállalkozók támogatására.