Több százan vettek részt a családi napon

1303

Különleges motorokkal és autók, veterán és fiatalabb járművekkel telt meg a nagykőrösi Pálfája Parkerdő tisztása a hétvégén. Tízedik alkalommal rendeztek családi napot, ahol motorszépségverseny és számtalan más program is várta a kilátogatókat. Majd félezren gyűltek össze már délre az erdőben.

 Az eseményt tízedik alkalommal rendezték meg, de negyedszerre volt nagykőrös a helyszín. Csemőben és Cegléden is találkoztak már korábban mindazok, akik számára a kikapcsolódást leginkább szeretett járművük jelenti. Nagykőrös azonban csak az egyik helyszín volt, hiszen délután a csapat átvonult Csemőbe is.

GYŐRI ERIKA szervező: „Nagyon sok társunk tagja volt a Csemői veterán klubnak, ott aztán ismeretségek, barátságok szövődtek. Nem kevésbé Leitner József tanár úrral, így egyre jobban összefonódott a ceglédi járműszalonnal is és még sorolhatnám. Most már úgy tűnik, kőbe van vésve az egész dolog.”

Sok sok visszatérő vendége van az eseménynek, de sok az újdonság is – mondta Győri Erika, aki úgy fogalmazott: számára a legkedvesebb momentum, hogy egyre több hölgyet lát nyeregbe pattanni. Természetesen ő is saját kedvenc járművel érkezett. Erika egyébként eredetileg autóversenyzéssel foglalkozott, később tért át a kétkerekűekre. A találkozón azonban a négykerekűek és kétkerekűek mellett háromkereűek is megjelentek.

RUBOS JÁNOS: „Ez motor hetvenes évekbeli motorkerékpár. Használták a honvédségnél is, de a civileknél is. Az úgynevezett Cinege korszak az egyenruha is, akik akkor éltek és katonák voltak, tudják, hogy mit jelent ez a Cinege korszak. A ruha pedig nekem nem jelmez, valódi ruha. Nyugállományú katona vagyok, erről nekem igazolványom is van. Tehát semmi jelmez vagy hasonló dolog.”

Messzebbre már viszik a járművet, de tökéletesen járóképes a motor. Csak ezek a kategóriájú járművek már nem arról szólnak, hogy több száz kilométereket menjen vele az ember – mondta Rubos János.  Ez a motor csak egy volt abból a többszáz különleges járműből, amelyet megcsodálhatott bárki a Pálfája erdő tisztásán.