Jawa-k a Templom téren

1308

A motorosok és autósok Nagykőrösről tehát Csemőbe indultak délután. Ott is számos program várta őket. Például motorszépségverseny és zenés előadás is. És természetesen látható volt Európa egyik legjelentősebb Jawa motorgyűjteménye is.

A Csemői templom téren gyűltek össze az ország Jawa rajongói. Ezen a napon azonban nem csak a Cseh motorgyártás remeke után érdeklődők találhattak érdekes járműveket, hiszen egyéb motor-régiségek és autókülönlegességek is színesítették a látnivalók sorát. Hiszen ide érkezett a Nagykőrösi családi nap népes tábora is

DR. LAKOS ROLAND polgármester, Csemő: „Óriási öröm ez számunkra, hiszen hosszú éveken át voltunk házigazdái ennek a fesztiválnak és ahogy érkeztek a motorok, a régi érzések az embert hatalmába kerítették. Azok az idők elmúltak, most már más idők vannak, de nagyon örülök annak, hogy a nagykőrösi szervezésű és központú rendezvény meglátogatta ebben az évben Csemőt. Úgyhogy igyekeztünk jó házigazdák lenni erre a bő óra hosszára.”

A csemőiek – hagyományos vendégszeretetüket újra csak bemutatva – étellel, itallal, műsorral is készültek.  Azért is fogadták nagy örömmel a látogatókat, mert ez a találkozó is szép példa arra, amikor valóban mindenki együtt örül a másik örömének, csodálják egymás járműveit és valóban jól érzik magukat egymás társaságában – mondta a polgármester

DR. LAKOS ROLAND polgármester, Csemő: „A motoros társadalom egyébként is egy speciális közeg, ez volt módunk megtapasztalni. Ha körbenézünk, itt hagyták a motorokat, nézik az emberek, a látogatók, mindenki jól érzi magát. Nekünk meg az a dolgunk, hogy megtegyünk mindent azért, hogy megtartsák jó emlékezetükbe Csemőt.”

A rendezvény résztvevőinek nagy része a csemői vendégeskedés után újra járműre vagy járműbe pattant és visszatértek Nagykőrösre a Pálfája erdőbe.