Új ágyakat és számítógépeket kapott a kollégium

1171

Összesen 80 ágyat és 17 új számítógépet kapott a Dózsa György Kollégium a Ceglédi Tankerületi Központtól. A kollégium szinte második otthona a diákoknak, így a kényelem nagyon fontos – mondta az igazgató, Farkas Albert. A gyerekek műsorral kedveskedtek az átadó ünnepségen.

Nagy volt ma az öröm és a zsongás a Dózsa György Kollégiumban, hiszen a diákok új ágyakat és egy egész teremnyi számítógépet kaptak a Ceglédi Tankerületi Központtól.

FARKAS ALBERT, igazgató, Dózsa György Kollégium: ,,Új ágyakat vehettünk és a számítógép parkunkat korszerű gépekre cserélhettük. Ezekből jutott az informatika termen kívül a tanári szobákba és az irodákba is. Céljaink megvalósításához emberibb körülményekre van szükségünk, hiszen a szép környezetnek és a korszerű lehetőségeknek erős nevelő hatása van.”

Összesen 80 új ágyat és 17 számítógépet kapott az intézmény. A fekvőhelyek sokkal kényelmesebbek, így hozzájárulnak az egészséges az alváshoz – mondta a kollégium igazgatója. Az ott lakó tanulók műsorral készültek, hogy ezzel is hálájukat fejezzék ki. Az átadó ünnepségen Földi László országgyűlési képviselő is köszöntötte a résztvevőket.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Lám az új tankerületi rendszerben miután a tankerületek száma 58 lett a majdnem 200-ból, és megfelelő munícióval látták el a tankerületeket, és ebből a munícióból tudott a tankerület igazgatósága a kollégiumnak adni majdnem 10 milliót ezekre a nagyon fontos felújításokra.”

A Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója, Fodor Gábor örömét fejezte ki, hogy segíthetett otthonosabbá tenni a kollégiumot.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,9,5 millió forint körül és azt gondolom, hogy fontos és jó helyre került, nekem ez a műsor nagyon tetszett. Gratulálok igazgató úrnak és a kollégáknak, sok erőt kívánok ehhez a munkához és ahogy képviselő úr is mondta, használjátok egészséggel az ágyakat és a gépeket.”

Az új ágyakat és a számítógépes termet már birtokba is vették a diákok.