Új csoportszobát kap az óvoda

1011

Új csoportszobával bővül az Ugyeri Óvoda. A régóta dédelgetett álomnak pedig tulajdonképpen egy civil kezdeményezés adott új lendületet. A csoportszobát egyébként nem a már meglévő óvodában, hanem azzal szemben, az iskola melletti épületben alakítják ki. Már a festésnél tartanak a szakemberek, a remények szerint szeptemberre készen is lesznek.

Az Ugyeri óvodát 2007-ben sikerült megépíteni. Az iskolával együtt egy nagy beruházás keretében. Addig egyébként a városrészben élő kisgyerek jó része egyáltalán nem vett részt óvodai képzésben. Nagy álom vált tehát valóra. Aztán az óvoda kihasználtsága egyre csak nőtt. A testület éppen a nyári szünet előtti utolsó ülésén tárgyalt az óvodai maximális létszámokról. Akkor az előterjesztésből az is kiderült, hogy a város óvodáiban a csoportszobák befogadóképessége sok esetben nem teszi lehetővé 25 főből álló gyermekcsoport megszervezését. Az tehát igaz, hogy az ágazati törvényben biztosított létszámkeretet nem lépik át, de a befogadóképesség miatt egyes tagintézményekben előfordul. Az ugyeri óvodába az előzetes adatok szerint szeptembertől 55 gyermek jár majd. Két csoportban. Mert ennyi szoba van. Helyesebben volt eddig. Pipicz Imrének a rendelésére érkező szülők panaszolták el, hogy kevés a hely.

PIPICZ IMRE fogorvos: „Ezt a problémát jeleztem Takáts László polgármester úrnak, aki ezután beszélt Fodor Gábor tankerületi igazgatóval és azt találták ki, hogy itt a mögöttünk lévő épületben kialakítanak egy szobát, ahol szeptember elsejétől a gyerekek már tudnak kezdeni. Lehet látni, hogy már festik a szobát így nagy eséllyel ebből szeptemberre lesz is valami.”

Az Ugyeri óvodában tehát a tervek szerint – és a munkálatok állása alapján – szeptembertől új csoportszoba is várja a kicsiket.