Új egészségház épül Dánszentmiklóson

2009

Letették az új egészségház alapkövét Dánszentmiklóson. A település mintegy 100 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra. A parkolóval kiegészülő új egészségházban helyet kap a gyermekorvos, a védőnő és az iskolaorvos. A település központjában így minden egy helyen lesz: a polgármesteri hivatal, a művelődési központ, a főtér, a templom és az egészségház.

Így fog kinézni Dánszentmiklós új egészségháza. A látványterv már látható a polgármesteri hivatallal szemben, azon a területen, ahol a létesítmény épül. A község régi vágya teljesül azzal, hogy új, kulturált, a 21.század minden igényét kielégítő egészségházuk lesz. Dánszentmiklós mintegy 100 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: Ez a zöldmezős beruházás a Dánszentmiklóson élő édesanyák és gyermekek egészségnek megőrzését, korszerű egészségügyi ellátását szolgálja majd, Dánszentmiklós esetében talán az idejét sem tudjuk már mikor kezdődött utoljára ilyen jellegű és ilyen mértékű zöldmezős beruházás.

A polgármester az alapkőletételi ünnepségen emlékeztetett: néhány hónapja jelentették be, hogy a művelődési és sportház valamint az általános iskola energetikai korszerűsítésére 200 millió forintot nyert a község, most pedig az új egészségháznak örülhetünk. Sipeki Zsolt azt mondta: a siker összetett.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: Az összefogás, szívünknek oly’ kedves civil kurázsi önmagában nem elég, önmagában kevés a sikerhez Az igények felmérése, azok sorrendbe állítása, a lehetőségeink számbavétele. a sokszor kilátástalannak tűnő útkeresés ugyanolyan elengedhetetlen velejárója a sikernek, mint a száraz szakmaiság, az egzakt számítások, a bürokratikusnak tűnő eljárásrendek sokasága.

Az alapkőletételen Pogácsás Tibor államtitkár is részt vett. Mint fogalmazott: sok munka vezetett odáig, hogy az uniós támogatásoktól jócskán eleső Közép-Magyarországi régióhoz is érkezzen is támogatás.

POGÁCSÁS TIBOR, önkormányzati államtitkár: Mi, Pest megyei képviselők folyamatosan kértük azt a kormánytól, hogy valamilyen módon a kormányzat biztosítson lehetőséget arra, hogy mindazok a kiesett források, amelyek a kétszer 7 éves ciklus alatt elkerülték a közép-magyarországi régiót, pótlásra kerüljenek.

A kormány 80 milliárdos keretet biztosított fejlesztésekre. Ebből a keretből részesült most Dánszentmiklós is. Az új egészségházzal igazi ékszerdobozzá válik a község központja, hiszen egy helyen lesz minden: a templom, a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, a főtér és az új egészségház, amely a tervek szerint egy év múlva elkészül.