Új Egészségház épül Nyársapáton

1252

Letették az új Egészségház alapkövét Nyársapáton. A létesítmény az Ugyeri és a József Attila utca sarkán épül majd, melyben helyet kap az orvosi rendelő, a fogorvosi rendelő és a mostani Egészségházban működő szolgáltatók.

Így néz ki most a nyársapáti Egészségház. A több mint 100 éves épület nagyon lepusztult állapotban van, ezért is pályáztak egy új Egészségházra, ami sikerült is – mondta a polgármester.

KIS MIKLÓS, polgármester: ,,Azt hiszem, hogy boldogok leszünk, ha ez az új épület, az Egészségház Nyársapáton, megépül. Főleg a fiatalokra gondolok, akik még nagyon hosszú ideig igénybe veszik ezt a beruházást. Az a célunk itt Nyársapáton, hogy a fogorvos és az orvos is maradjon, mert sajnálatos módon sok településen már nincsen, de azt hiszem, hogy ha kulturált körülményeket biztosítunk akkor a falunak ez a gondja megoldódik.”

A programon részt vett Földi László is. Az országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy Nyársapáton mintegy 80 millió forintból készülhet el az új Egészségház.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,A kormány 80 milliárd forinttal támogatta meg Pest megyét annak érdekében, hogy valamilyen módon kompenzálja az Uniós források elestét. És a megye 184 településének áll rendelkezésére ez a forrás, illetve a vállalkozások részére. Ebből a 80 milliárd forintból mintegy 5 milliárd forintot fordít a megye az egészségügy fejlesztése, elsősorban a települések alapellátásának segítésére.”

Fontos, hogy a települések egészségügyi ellátása megfelelő színvonalú legyen – hangsúlyozta. A projektfelelős Mucsányi Tamás is köszöntötte a résztvevőket és a projekt menetéről tájékoztatta az érdeklődőket.

MUCSÁNYI TAMÁS, projektfelelős: ,,Hivatalosan március elsejével elkezdődött a projekt megvalósításának a szakasza, ami a közbeszerzési eljárást illeti, aminek a végeztével várhatóan április közepén a nyertes kivitelezővel meg lehet kötni a kivitelezési vállalkozási szerződést és várhatóan ennek az évnek a végén, november 30-ig az új egészségügyi létesítmény átadásra kerül.”

Az új Egészségház alapkövét a polgármester, az országgyűlési képviselő és a projektfelelős tette le ma az Ugyeri és a József Attila utca sarkán levő területen. Az új létesítményben helyet kap majd az orvosi rendelő, a fogorvosi rendelő és a mostani Egészségházban működő szolgáltatók.