Új pedagógusok a PIMI-ben

3136

Három új pedagógus is tanít a Patkós Irma Művészeti Iskolában. Az igazgató a tanévnyitón mutatta be az új tanárokat. Andó László azt is bejelentette, hogy most már több mint 500 diák vesz részt az intézmény képzéseiben.

A Kossuth Művelődési Központ színházterme, szinte csordultig megtelt a Patkós Irma Művészeti Iskola diákjaival. Az elsősök izgatottan és nagy reményekkel érkeztek a tanévnyitó ünnepségre.

TÓTH MÁRK: ,,Amikor idejöttünk nyílt napra akkor rendkívül lenyűgözött az iskolának a sajátossága és hogy az igazgató, Andó László rendkívül kedvesen fogadott mindenkit. Nagyon tetszett az is, hogy minden szépen rendezetten volt. Főleg ezek az átjárkálások is nagyon tetszettek.”

Az intézménybe új pedagógusokat is felvettek. Volt, aki a művészeti iskolában végzett és most újra visszatért, hogy taníthasson.

GEREBICZ ADRIENN: ,,2011-ben végeztem itt a Patkós Irma Művészeti Iskolában és továbbtanultam a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Miután elvégeztem, Gyulára kerültem egy művészeti iskolába és most jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetemnek a végzős táncpedagógus hallgatója vagyok. Igazgató úr felkeresett áprilisban, hogy az iskola a Magyar táncművészeti Egyetem partnerintézménye lett és lenne egy lehetőség, hogy a modern tárgyakat én tanítsam itt. Én óriási lelkesedéssel elvállaltam.”

Az igazgató Gerebicz Adrienn mellett a másik két új pedagógust Marosszéki Tamást és Honfiné Csizmadia Valériát is köszöntötte. Ünnepi beszédében pedig több jó hírt is bejelentett.

ANDÓ LÁSZLÓ, igazgató, Patkós Irma Művészeti Iskola: ,,Szép számmal gyűltünk össze. És milyen szép létszámmal gyarapodott az iskola. Eszembe jutottak azok az évek, amikor elindultunk 24 fővel és most az intézmény törvényesen engedélyezett létszáma 520 fő.”

Egyelőre több helyszínen tartják az órákat, de a remények szerint a következő években ez is változni fog.

ANDÓ LÁSZLÓ, igazgató, Patkós Irma Művészeti Iskola: ,,Reménykedjünk abban, hogy az iskola hamarosan néhány éven belül be tud költözni az új képzési helyére, ennek most az első nagy lépését az önkormányzat megtette, amikor legutóbbi testületi ülésén döntött arról, hogy hozzájárulnak az építési tervünk megvalósításához.”

Az ünnepségen a Patkós Irma színház tagja, Csiki Eszter énekelt.