Újabb bajnoki címek

496

Az októberi területi birkózóbajnokságokat követően Szigetszentmiklóson rendezték meg a 2018. évi diák I-es, majd serdülő szabadfogású diákolimpiai bajnokságokat. A fiatalabb korosztálynak pénteken, 183 birkózó részvételével bonyolították le az év egyik legfontosabb megmérettetését, míg az idősebbek szombaton, 159-en csaptak össze a bajnoki címekért. A CVSE – T.S. Integral 17 versenyzője is szőnyegre lépett a megmérettetésen, kilencen pénteken és nyolcan szombaton.
A diák I. korosztályban végül egy bajnoki cím és két bronzérem mellett két ötödik hely jutott Ceglédnek. A bajnoki címet a 63 kg-ban versenyző Csiszár Márkó szerezte meg, aki négy tusgyőzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Márkó minden ellenfelét még a mérkőzés elején két vállra fektette és ezzel ebben az évben az országos bajnokságon és a diákolimpián is mind a két fogásnemben begyűjtötte a bajnoki címeket.
2018. évi diák I-es szabadfogású diákolimpiai bajnokság
38 kg 5. Józsa Attila
42 kg 3. Manczák Máriusz Ruben
46 kg 3. Mizsei Milán
50 kg 5. Mizsei Ádám
63 kg 1. Csiszár Márkó
Szombaton a serdülők folytatták, ahol a Ceglédnek mind a három fajta éremből jutott egy-egy. A bajnoki címet a 44 kg-ban birkózó Rafael Dániel szerezte meg. Dani tus- és technikai tusgyőzelmeket követően szerezte meg a súlycsoportja bajnoki címét.
2018. évi serdülő szabadfogású diákolimpiai bajnokság
41 kg 2. Török Olivér
44 kg 1. Rafael Dániel
62 kg 3. Komáromi Viktor