Újabb eredményes hétvége

585

A Pécsi Tudományegyetem Sportközpontjában rendezték meg szombaton az U23-as szabadfogású országos birkózóbajnokságot, a 2019. évi Pécs Pláza Kupát. A márciusi, újvidéki korosztályos Európa-bajnokság válogatóján közel száz birkózó csapott össze a tíz súlycsoportban. A Ceglédi VSE három birkózóval vett részt a viadalon. A ceglédiek végül egy-egy ezüst- és bronzéremmel valamint egy ötödik hellyel zárták a bajnokságot. A 74 kg-ban versenyző Molnos Norbert három győzelem után jutott a döntőbe, ahol az újpestiek versenyzőjével már nem bírt és így a második helyen végzett. A dobogóra még a legkisebb súlycsoportban, az 57 kg-ban induló Kecskeméti Dávid állhatott fel. Dávid egy vereséggel kezdett, de vigaszágon folytathatta, ahol végül meg sem állt a bronzéremig.
U23-as szabadfogású országos birkózóbajnokság, Pécs Pláza Kupa
57 kg 3. Kecskeméti Dávid
74 kg 2. Molnos Norbert
79 kg 5. Mohella Flórián
A hétvégén a serdülő korosztály is a válogatottságért mérte össze a tudását. A három versenyből álló sorozat első állomására Tokodon került sor a Dorog rendezésében. Az első napon, szombaton 3 ország 153 birkózója lépett szőnyegre kötöttfogásban. Ebben a fogásnemben a Ceglédi VSE 10 versenyzője mérlegelt. Ez a szombat bronzosra sikerült, a ceglédiek közül négyen is a harmadik helyen végeztek. Józsa Attila 38, Grünberger Márk 41, Rafael Dániel 44 és Mizsei Ádám 52 kg-ban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A ceglédiek ez mellett még két ötödik helyet is begyűjtöttek és így végül a csapatverseny 4. helyén végeztek. Az elért eredmények értékét növeli, hogy Józsa Attila, Mizsei Milán és Mizsei Ádám utolsó éves diákként egy korosztállyal fentebb, a serdülők között tudtak a legjobbak között végezni.
Serdülő kötöttfogású birkózóverseny
38 kg 3. Józsa Attila
41 kg 3. Grünberger Márk
44 kg 3. Rafael Dániel
48 kg 5. Mizsei Milán
52 kg 3. Mizsei Ádám
76 kg 5. Fekete Zoltán
Vasárnap a szabadfogásúak küzdelmeire került sor, itt 180-an mérlegeltek, köztük 6 CVSE-s. A ceglédi csapatból többen is szőnyegre léptek a szombati nap után ebben a fogásnemben is. Ezért félő volt, hogy a szombati verseny után kicsit fáradtabban fognak mozogni és ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Ennek ellenére a ceglédiek teljesítményén nem látszódott az előző napi verseny nyoma, sőt még jobb formában birkóztak, mint egy nappal korábban. Ez abban is megmutatkozott, hogy hárman is döntőbe jutottak és közülük ketten a döntőben is diadalmaskodni tudtak. Józsa Attila 38 kg-ban, Komáromi Viktor pedig 68 kg-ban nem talált legyőzőre ezen a napon. Mellettük még Mizsei Milán jutott döntőbe a 48 kg-ban, de ott már nem bírt a nála idősebb ellenfelével. Józsa Attila és Mizsei Milán még utolsó éves diákként érte el ezt a szép eredményt a serdülők között. Rafael Dániel révén egy bronzérem is Ceglédre került. Ezzel az eredménnyel a CVSE a második lett a csapatversenyben az FTC mögött, megelőzve az ESMTK csapatát.
Serdülő szabadfogású birkózóverseny
38 kg 1. Józsa Attila
44 kg 3. Rafael Dániel
48 kg 2. Mizsei Milán
68 kg 1. Komáromi Viktor
Csapatverseny
1. FTC
2. CVSE
3. ESMTK