Újabb sikerek

1099

Újabb oklevelekkel, elismerésekkel térhetett haza – most éppen Kecelről – a Bolyhos család.  A birs pálinka és a ágyas szilva pálinka aranyérmes lett, de több termékük is érmet nyert. A Kárpát-medencei pálinka- és párlatverseny keretében megrendezett megmérettetésen azonban nem csak nedűikkel, de új címkéikkel is díjat érdemeltek ki.

A keceli verseny célja népszerűsíteni a magyar hagyományokat, a hungarikumokat a kulturált pálinka-, és párlatfogyasztást, a gasztronómia kultúrával való összefonódást. Lehetőséget szeretnének teremteni a pálinka-, és a párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek és a fogyasztóknak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat. A megmérettetésre az újszilvási pálinkafőzde hat féle nedűvel nevezett.

BOLYHOS ZOLTÁN ügyvezető Bolyhos és Fia Bt: „Nem is álmodtunk róla, hogy karácsony előtt mekkora löketet adhat a karácsonyi ajándékvásárlásnál a termékválasztékunk. A hat pálinkából négy ezüst lett, kettő arany lett, az ágyas szilvapálinkánk pedig megnyerte a kereskedelmi főzdéknek a legnagyobb díját, tehát győztes lett ezen a versenyen.”

Ez a gyönyörű Hollóházi porcelán is ezért kerülhetett Újszilvásra. Három ágyas, 50 fokos és három nem ágyas, 40 fokos pálinkát neveztek a versenyre. Az ágyas szilva aranyérmes lett, a szintén ágyas irsai olivér valamint cigánymeggy ezüst érmes. Ezüst érmet érdemelt ki a kajszi és aranyat birs pálinka. A színvonalas versenyen erős volt a mezőny.

BOLYHOS ZOLTÁN ügyvezető Bolyhos és Fia Bt: „Azt gondolom, hogy nagyon sok kereskedelmi főzde komolyan vette, hiszen Bács-Kiskun megyében nagyon sok főzde van, nagyon sok mintával jelentkeztek erre a versenyre és ennek a fele az kereskedelmi tétel volt.”

A Bolyhos család nem csak pálinkáival érdemelt ki elismerést. Az esemény keretében megrendezett pálinkaszépség versenyen a fél literes pálinkák megjelenéséért, cimkéjéért is elismerést vehetett át.