Számítanak a szavazatokra

1003

Még két napig lehet szavazni a Cetelem Zöldsuli programban a Református iskola 4.a osztályára.  A városból ők indultak egyedül a pályázaton, amelyen 150 ezer forintot nyerhetnének erdei iskola programjukra. Szavazni pénteken délig lehet a cetelemzoldsuli.hu oldalon.

A zöldsuli programot 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy a legifjabb generáció figyelmét felhívják a környezet védelmének és megóvásának fontosságára. Általános iskolai osztályok jelentkezését várták a pályázatra, amelyen összesen harminc osztály nyerhet egyenként 150 000 forintos támogatást erdei iskolai táborozásra. A Református iskola egyik osztálya is kapva kapott a lehetőségen.

HUBERT ZOLTÁNNÉ osztályfőnök: „A Cetelem Zöld suli pályázatán pályáztunk. Évek óta pályázik iskolánk erdei iskolára lehet támogatást nyerni és mi is oda készülünk most. Az idei évben a kiírás az volt, hogy a levetett, eldobott, kidobásra szánt anyagokat használjuk fel valami okos módon. Mi készítettünk egy több funkciós falvédőt, a szülőktől jött az ötlet igazából, több féle variáció volt, hogy mi legyen.”

Végül az egyik anyuka ötletet alapján  falvédő készült el. Ez nem csak díszíti az osztályt, hanem praktikus is. A talált tárgyakat gyűjtik itt össze. Ezzel pályázott tehát az osztály. A szülők segítségével persze.

SZINKRON HUBERT ZOLTÁNNÉ: „El kellett készíteni a munkadarabot és egy fotóval és ajánlással együtt kellett beküldeni és ezt is a szülők csinálták, úgyhogy nálunk nagy szülői összefogás ezen a téren is.”

A Református iskola 4.a osztálya jelenleg az élen áll a szavazásban, de hogy valóban megnyerhessék, szükségük van a szavazatokra. Szavazni a Cwww.cetelemzoldsuli.hu oldalon lehet néhány egyszerű lépéssel. Ki kell választani a megyét, majd a várost. Ott pedig már látható is a Református iskola pályázata. Néhány alapadatot kell megadni és egy emailben kapott levéllel megerősíteni. Ezzel a néhány kattintással ahhoz lehet tehát  hozzásegíteni a gyerekeket, hogy 150 ezer forinttal kevesebbe kerüljön a Mátraházára tervezett erdei iskola táborozásuk.