Újévi köszöntő – eredmények és tervek

1140

A fejlődésnek folytatódnia kell és összefogással folytatódni is fog – így fogalmazott hagyományos újévi köszöntőjében a város polgármestere. Takáts László a Városházán tartott fogadáson beszélt az elmúlt év eredményeiről, de arról is, milyen határozott és konkrét tervekkel készülnek az idei évre.

A legszűkebb városközponti részt nagy mértékben sikerült megújítani az elmúlt egy évben. Elég ha csak a Kossuth tér Szentháromság szobor körüli részének megújítását említjük. Ez bátran hívható az elmúlt egy esztendő ékkövének – emelte ki újévi köszöntőjében Takáts László.  De megújult a Kossuth Ferenc utca egyik oldala egészen a nagypostáig és elkezdődött a Szabadság tér átépítése is.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Építettünk és ígérem, építeni fogunk a jövőben is. Addig, amíg a város költségvetése és az erőnk bírja. De azt is ígérem, hogy mindig szem előtt tartjuk azt, ha valamit megépítünk, annak a fenntartásával is el kell bírjunk. Átépítettünk templomtereket, épületeket, amelyek megújult formában néha régi fényüket is túlragyogva villantják fel városunk történelmi múltját.”

De szépültek az épületek és a terek a városközponttól távolabb is. Játszóterek, kondiparkok, utak és kerékpárutak, járdák és hidak újultak meg 2017-ben – folytatta Takáts László. De kormányzati segítséggel középületek is korszerűsödtek. A 21. század követelményeinek megfelelően a Művelődési Központ, a mozi, a Táncsics iskola Népkör utcai épülete és a Városi könyvtár is átalakult illetve átalakul rövidesen – emelte ki a polgármester. Sportcélú ingatlanjaink is szépülnek és gyarapodnak – folytatta. Elég, ha csak a Malomtó széli futballpályát, a sportszállót, a cselgáncsközpontot vagy a tollaslabdacsarnokot említjük. A polgármester úgy fogalmazott: nem akar más tollával ékeskedni, hiszen zömében nem önkormányzati beruházások ezek, de fontos, hogy az önkormányzat minden ésszerű támogatásban partner az ilyen fejlesztések terén is. A fejlesztésekhez azonban kellettek az adóforintok is.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Külön köszönet illeti a város adófizetőit. A vállalkozásokat, akik 2017-ben is vállalták a terheket és akiknek a befizetett adóiból tudunk sok mindenre fordítani. Mindannyiunknak jó hír, hogy a négyes számú főút tovább fejlesztésével új lendületet kap a térség gazdasága és idegenforgalma. Erre épülve jövőre elkezdjük pályázati források segítségével az új ipari park kialakítását. Mert a sikerek a gazdasági életben is fellelhetőek.”

Csarnokokat, bővülő gyárépületeket, fejlődő vállalkozásokat avathattak és köszönthettek.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Az elmúlt esztendőben a rengeteg fejlesztés mellett jutott idő és erő a jövő tervezésére is.  Így azt gondolom, hogy egy pénzügyileg továbbra is stabil önkormányzat vezetésével 2018-ban is sikeresen folytathatjuk tovább városunk megújítását. Sok egyéb mellett folytatódik a Szabadság tér átalakítása, megújulhat a Rákóczi út egy jelentős szakasza és elkezdődhet az esztendő legnagyobb beruházása, a Gál József Sportcsarnok teljes átalakítása is.”

De kész tervekkel várják a megnyíló forrásokat is, mert a fejlődésnek folytatódnia kell és a fejlődés összefogással folytatódni is fog – zárta beszédét az újévi fogadáson Takáts László polgármester.