Újjáalakult a Balesetmegelőzési Bizottság

1036

Újjáalakult a Balesetmegelőzési Bizottság. Kibővült a létszám, valamint autós iskolákkal és oktatási intézményekkel is kötött együttműködési szerződést a Ceglédi Rendőrkapitányság. Az idei év első egyeztetésén a felmerülő problémákról és a különböző rendezvényekről egyeztettek.

Idén is szeretnének kiemelt figyelmet szentelni a balesetmegelőzésre – mondta Szabó Zoltán rendőrszázados. Ezentúl ezt a feladatot Sós Zsanett végzi. Ő a kapitányságon belül csak ezzel foglalkozik. Őt kell tehát keresni, ha valaki azt szeretné, hogy az iskolákban, munkahelyeken a rendőrség szakembere balesetmegelőzési előadást tartson.

SZABÓ ZOLTÁN, r. százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,A Balesetmegelőzési Bizottság tavaly újjá alakult, jelentősen kibővültünk, ennek köszönhetően több együttműködési megállapodást is kötöttünk. Itt kiemelném azt, hogy autós oktatókat kértünk fel, akik azért nap mint nap járják a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területét és visszajelzéseket adnak a problémákról. Másrészt önkormányzati képviselőket, iskolaigazgatókat vontunk be a bizottságba, valamint a közútkezelőket, a helyi és az országos közútkezelőt is.”

Mindezt annak érdekében, hogy minél sokrétűbben és gyorsabban pörögjenek az információk, hatékonyabban tudják megoldani a felmerülő problémákat – mondta a rendőrszázados, aki az idei tervekről is beszámolt.

SZABÓ ZOLTÁN, r. százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,Heti szinten több oktatást tartunk a helyi oktatási intézményekben, a kresz parkban továbbra is rendelkezésünkre áll a szalétli, amit ki szoktunk használni és itt a hozzá kiegészítve a kresz parkot, ahol nagyon jól tudjuk a kerékpáros közlekedés szituációit gyakorolni. Valamint különböző teszteket tudunk velük kitölteni, már várjuk a jó időt, hogy ott tudjuk megtartani az órákat.”

Továbbá szeretnék most is megrendezni a tavaly nagy sikernek örvendő Kétkeréken Cegléden elnevezésű programot. De csatlakoznak majd az önkormányzat által szervezett rendezvényekhez, valamint egyéb felkéréseknek is szívesen eleget tesznek  – hangsúlyozta Szabó Zoltán.

SZABÓ ZOLTÁN, r. százados, mb. közlekedésrendészeti osztályvezető: ,,Együttműködést kötöttünk Vámos Robival, aki gyerek színezőket készít nekünk, így jobban be tudjuk mutatni a fiataloknak a közlekedési szituációkat. Emellett a Patkós Irma Művészeti Iskolával is kötöttünk együttműködést.”

A művészeti iskola növendékeit az úgynevezett ,,Piros pajzs” programba vonták be. A diákok a gyalogátkelő helyeknél piros színű esernyőik segítségével hívták fel az autóval közlekedők figyelmét arra, hogy jobban vigyázzanak a gyalogosokra. De az autós iskolákkal kötött együttműködés is fontos, hiszen az oktatók nagyban segítik a rendőrök munkáját.