Ülésezett a testület

747

Új kulturális nonprofit kft alakul, amely a művelődési házat, a Tourinform irodát és a városi rendezvényszervezést foglalja magában. A gyermekkönyvtár, felnőtt könyvtár és a sporttörténeti gyűjtemény önálló költségvetési szervként működik tovább – erről is döntött ma a testület.  Helyi adókról is tárgyaltak a képviselők. A döntés szerint 2017-ben nem nő az építményadó, a magánszemélyek kommunális adója, a helyi iparűzési adó valamint az idegenforgalmi adó mértéke.

A testületi ülés elején nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Urbán Jánosnét, a jegyzői iroda dolgozóját, aki több mint 30 éve közszolgálati jogviszonnyal a háta mögött a testület munkájának is meghatározó szereplője. De megemlékeztek a képviselők a közelmúltban elhunyt Giba Istvánról, Cegléd Város egykori alpolgármesteréről is. Több beszámoló tárgyalásával kezdődött a testület mai ülése. A képviselők elfogadták a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság, az önkormányzat fenntartásában működő óvodák, a ceglédi központi háziorvosi ügyelet szakmai beszámolóját. De megtárgyalták és elfogadták az önkormányzat gazdasági társaságainak harmadik negyedévi gazdálkodásáról szóló beszámolókat is. Újabb szigeteken bővül a hulladékgyűjtő edények száma. Októberben már döntöttek két hulladékgyűjtő sziget bővítéséről, most újabb három helyre kerülnek ki edényzetek.Mótyán Krisztián marad a Várvag Kft ügyvezetője. További 5 évre kapott megbízást a testülettől az ügyvezető.Egyirányúsítják a Köztársaság utca Teleki és Ady Endre utca közötti szakaszát. A Teleki utca felől lehet majd csak behajtani.

Új kulturális nonprofit kft alakul, amely a művelődési házat, a tourinform irodát és a városi rendezvényszervezést foglalja magában. A gyermekkönyvtár, felnőtt könyvtár és a sporttörténeti gyűjtemény önálló költségvetési szervként működik tovább – erről is döntött ma a testület. Az új kft ügyvezetője Détári-Lukács Ágnes lesz. A Klik, vagyis a január elsejétől működő jogutód, az Átvevő Tankerületi Központ tulajdonába kerülnek át teljes egészében az oktatási intézmények. Törvény kötelezi az önkormányzatokat az ingyenes átadásra, és a működtetésről, fenntartásról a továbbiakban a KLIK jogutódja gondoskodik majd.