Ungvári Tibor diákolimpiai bajnok

800

Szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont a diák II-es korosztály szabadfogású országos diákolimpiai döntőjének. Az év utolsó egyéni versenyére a bejutottak közül 181-en mérlegeltek be. A Ceglédi VSE 8 fiatalja végül egy bajnoki cím mellett három bronzérmet és egy ötödik helyezést is megszerzett. A bajnoki címet a 46 kg-ban szőnyegre lépő Ungvári Tibor hódította el, aki mind a négy ellenfelét még az első menetben két vállra fektetve magabiztosan szerezte meg a súlycsoportja első helyét.
Diák II. szabadfogású országos diákolimpia döntő, Kiskunfélegyháza
26 kg 5. Máté Miklós
38 kg 3. Budai Ferenc
46 kg 1. Ungvári Tibor 3. Manczák Martin
69 kg 3. Krenyóczi Martin
Vasárnap két helyszínen is szőnyegre létek a ceglédi birkózók. Kaposvárott a lányok a diák csapatbajnokságon, Budapesten pedig a fiúk a kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságon mérték össze az erejüket.
A lányoknál 15 csapat nevezett, amelyeket négy csoportba osztották. A Cegléd a Kiskunfélegyháza és Báránd együttesével került egy csoportba. Az első mérkőzésen a Kiskunfélegyházától vereséget szenvedtek, majd a Bárándot legyőzték. Így a csoportban másodikként zárta a versenyt a Cegléd. A folytatásban a négy csoportgyőztes mérkőzött az 1-4. helyezésekért. A többi csapatot pedig az addig elért eredmények alapján rangsorolták, a Cegléd végül a 11. helyen végzett.
Leány diák birkózó csapatbajnokság
11. Cegléd (Lázók Kasszandra, Oláh Tifani, Lázók Evangelina, Józsa Nikoletta, Józsa Kinga, Lázók Xenodiké és Bilecz Vivien)
A fiúk Budapesten a Honvéd rendezésében küzdöttek meg a csapatbajnoki helyezésekért. A 13 gárda küzdelme az egyéni versenyek lebonyolítási szabályai szerint, négyes vigaszággal került megrendezésre. A sorsolást követően a Cegléd a Niké csapatával küzdött a nyolc közé kerülésért, s a Cegléd győzött. A negyeddöntőben a Dorog következett, ezen a találkozón a Cegléd vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytathatta. A vigaszág első fordulójában a Cegléd a KASI csapatát legyőzte, majd a folytatásban a Tatabányát is felülmúlta. Ez után az Esztergom elleni mérkőzés tétje az volt, hogy a győztes a bronzéremért, a vesztes pedig az ötödik helyért folytathatta. Sajnos ezen a találkozón az Esztergom bizonyult jobbnak, így a Cegléd az ötödik helyért lépett szőnyegre a folytatásban a Diósgyőr ellen. Ez a mérkőzés már a hatodik volt a CVSE-nek, míg a DBC csapatának a sorsolás szeszélye folytán eggyel kevesebb. Itt már több ceglédin látszódott a fáradtság, de ennek ellenére szoros csatát vívott a két gárda. Végül két ponttal, 22-20-ra a DBC nyert és így a Cegléd a 6. helyen zárta a bajnokságot.
Fiú kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokság
1. ESMTK
2. Dorog
3. Honvéd
4. Esztergom
5. Diósgyőr
6. CVSE (Török Olivér, Katona Zoltán, Barta Milán, Tóth Levente, Kodi Krisztián, Papp Lajos, Fekete Attila, Szivák József, Medgyes Mátyás és Vukovic Mario)