Ünnepelt Jászkarajenő is

1064

700 négyzetméteren újulhatott meg a járda Jászkarajenőn. Ott végeztették el a munkát, ahol a legjobban szükség volt arra. Orvosi rendelők, iskola környékén. A település polgármester úgy fogalmazott: kis lépésnek tűnhet ez, számukra mégis óriási öröm.

A legszebb pillanatok azok, amikor valamit át lehet adni, mert ez jelenti a fejlődést, a továbblépést…az pedig mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb dolog, mert az élet is úgyis sok kis apró lépésből áll össze – fogalmazott az ünnepségen a település polgármestere.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN polgármester Jászkarajenő: „Ez a mai nap is egy nagyon szép pontja a fejlődéssorozatunknak, amikor is 700 négyzetméter térkövezett járdát tudunk átadni, méghozzá azokon a legfontosabb területeken, ahol azt hiszem, hogy a legnagyobb a használat. Az orvosi rendelők környezete, háziorvosi, fogorvosi rendelők, iskola mellett, rendőrőrs mellett. Tehát mind olyan intézmény itt a központban, amelyet mindennap nagyon sokan használnak.”

És olyan technikával készült el a járda, hogy a legapróbb kerekeknek és talpaknak se okozzon gondot. A polgármester az ünnepségen megköszönte a kivitelezőnek is a korrekt és pontos munkát. A beruházás megvalósításához 9 és fél millió forintot nyert a település a belügyminisztérium pályázatán, ehhez tettek hozzá megközelítőleg másfél millió forint önerőt. A beruházás megvalósulásáért, a támogatások elnyeréséhez nyújtott segítségért a polgármester köszönetet mondott a térség országgyűlési képviselőjének. Földi László is örömmel üdvözölte a település szépülését és vágta át a nemzetiszínű szalagot. A járda felavatása után tartotta meg a település az október 23-ai ünnepséget is. Ennek szónoka Földi László volt.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő:   „Ha még nem tették meg, akkor ne halogassák tovább, hanem határozzák meg itt és most. Válaszolják meg a kérdést, ami nélkül nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes ünnepelni. Csak emlékezni akarnak a történelemre vagy okulni is belőle? Csak felidézik a múltat, vagy megidézik annak tanúságait. A múltról azt tartják, hogy elmúlt, vagy hisznek abban, hogy a jelenre és a jövőre is .hatással van.”

Biztos abban, hogy egy kikerülhetetlen jelentőségű, sorsfordító eseményhez kapcsolódó évforduló napját csak úgy tudjuk tartalommal megtölteni, ha nem egy mind inkább távolodó, fekete-fehér filmkockákról  és tárgyilagos történelemkönyvekből ismert lezárt fejezetként kezeljük, amiről egy évben egyszer megemlékezünk – folytatta Földi László.

Hanem olyan eseményként emlékezünk, amelynek szereplői valódi, élő személyek, akiknek a döntései és tettei a mi életünkre is közvetlen hatással vannak – fogalmazott az országgyűlési képviselő.