Ünnepeltek a városvédők

1189

Találkozóra, zenés estre várta tagjait és támogatóit a Városvédő és Szépítő Egyesület. Ez csak az egyik momentuma volt annak a sorozatnak, amivel a szervezet fennállásának 30. évfordulóját ünnepli. A jubileumra ünnepi kiadvánnyal is készültek.

30 éve alakult meg a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület. Szombaton a Sümegi testvérszervezettel együtt ünnepelték meg a jeles évfordulót.  A születésnapi vacsorán több generáció is képviseltette magát.

KOCSIS ISTVÁN elnök Városvédő és Szépítő Egyesület: „Végül is a hivatalos ünnep május 8-án van, mert 1995-ben a javaslatunkra az akkori önkormányzat elfogadta, hogy mindig az önkormányzattal, egyesületünkkel és a lakossággal együtt ünnepeljük a városalapítók napját. De tekintve, hogy itt a hétvége, a tavasz, az emberek ilyenkor jobban ráérnek, ezért úgy gondoltuk, hogy most meghívjuk őket.”

Rekordlétszámban fogadták el a meghívást a vendégek, ami nagy öröm az egyesület számára  – mondta Kocsis István. És a remények szerint egy hasonlóan vagy még aktívabb folytatást vetít előre.

KOCSIS ISTVÁN elnök Városvédő és Szépítő Egyesület:  „A következő harminc év elé úgy nézünk, mint amikor alapítás történt. Bízunk abban, hogy lesznek  anyagi lehetőségeink, hogy még többet tegyünk Ceglédért, szeretett városunkért és összefogással ez a kis kollektíva, továbbra is mint egy kis család működik és legalább 30 évig megmarad. Ha lehet egy kicsit úgy befejezni: az ötödik tóban van egy szürke kis harcsa és azt üzente, hogy a tagság ezt az egyesületet 30 évig megtartsa.”

Az 1987-ben alakult egyesület ünnepi vacsoráján résztvevői tagok, vendégek nem csak beszélgetésre, de táncra, zenés mulatságra is számíthattak.