Évértékelő gyűlést tartottak a budai úti polgárőrök

1181

Tovább nő a Budai úti polgárőrség területe. Erről a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatta a tagokat a hétvégén tartott évértékelő vacsorán. Természetesen minderről már egyeztettek az egyesület vezetőivel és a tagsággal is. A találkozón a kiemelkedő munkát végző polgárőröket is köszöntötték.

Az elmúlt évben összesen 175 alkalommal 1627 órában teljesített közterületen szolgálatot  a Budai úti polgárőrség. Részt vettek a városi rendezvények biztosításában is.  A rendőrség kérése eltűnt személy után is kutattak, kerékpár versenyt biztosítottak, Erről is beszámolt az alelnök a találkozón. Az új gépkocsi nagymértékben megkönnyítette a terület bejárását, mely a kilométer felhasználásban is meglátszik mivel 2015-ben 6012 km-t még 2016-ban 7912 km-t használtak fel – mondta Osgyáni József.

OSGYÁNI JÓZSEF alelnök, Budai úti Polgárőrség: „2016. évben 22 fővel működött egyesületünk, jelenleg 1 db Suzuki Vitara gépkocsink van. Az elmúlt évben az önkormányzat támogatásával 900 ezer forintból működtünk. Az önkormányzati támogatást a gépkocsi üzemeltetésére, szervizelésére, üzemanyagra és mobiltelefonra illetve téli ruházatok pótlására fordítottuk, ahogy azt terveztük is az előző évben.”

Az éves beszámolóval időben elkészültek és a támogatással pontosan elszámoltak – hangzott el a találkozón. Az alelnök beszámolt néhány olyan esetről is, amikor az ő közreműködésükkel hiúsult meg bűncselekmény vagy lopás

OSGYÁNI JÓZSEF alelnök, Budai úti Polgárőrség: „A Szentmárton utcában lévő területen a járőr észrevette, hogy ki van bontva a kerítés, illetve oda tégla és hosszabbító volt kitéve, mellé volt készítve. Lopási kár nem keletkezett, a tulajdonos értesítve lett.”

A találkozón részt vett a városrész önkormányzati képviselője is. Dr. Ferenczi Norbert beszámolt arról a folyamatban lévő változásról is, amely markánsan érinteni fogja a budai úti polgárőrök életét. Két részre lesz ugyanis polgárőr szempontból bontva a város. Nyugati és keleti.

DR. FERENCZI NORBERT önkormányzati képviselő: „A Kossuth Ferenc utca a választóvonal, ami a bedei polgárőr egyesület és a Budai úti polgárőr egyesület között elválasztja a városi területet. Ami onnan nyugatra esik az a Budai úti polgárőr egyesületé lesz, ami onnan keletre esik, az pedig a Bedei polgárőr egyesületé lesz, mint feladat ellátási terület.”

A részletek kidolgozása még folyamatban van és a szerződéseket is hamarosan kiküldik – mondta Dr. Ferenczi Norbert, aki oklevéllel és ajándékkal köszönte meg néhány polgárőr  és persze egyesület elnökének áldozatos munkáját.