A magyar költészet napja – ünnepeltek Cegléden is

1415

Fiatalokat, felnőtteket, idősebbeket is várt a Városi Könyvtár ma a Szabadság térre. A költészet napja alkalmából azt kérték, hozza el mindenki kedvenc versét és olvassa fel. Maratoni versfelolvasással és közös szavalással ünnepeltek és a legkisebbeket is bevonták a programokba.

Április 11-e a Költészet napja, József Attila születésének évfordulója. Az ország minden pontján igyekeznek még szebben és még színesebben emlékezni a költőre és megünnepelni a magyar költészetet. A fiatalok is igen lelkesek, szívesen kiveszik a részüket e jeles napból.

DOMJÁN RÉKA DIÁNA: ,,Úgy tartom, hogy a magyar nyelvnek van egy alapja, amit meg kell mindenkinek tanulni. Fontos az emberek számára a költészet napja.”

Az Ifjúsági Könyvtár csapata gitárjátékkal és dalokkal készült. Délelőtt a legkisebbeket várták játékos gyermekdalokkal és mondókákkal. A kicsik szemmel láthatóan jól érezték magukat. A nyilvános programokkal és versfelolvasással szeretnék a költészet fontosságát hangsúlyozni – mondta a Városi Könyvtár vezetője, Némedi Tivadarné.

NÉMEDI TIVADARNÉ, intézményvezető, Városi Könyvtár: ,,Én azt gondolom, hogy sokan vagyunk úgy, hogy gyakran veszünk kézbe versesköteteket, ennek ellenére is még, hogy az internet világa próbálja elnyomni és a szabadidőnk is kevesebb. A lelkünknek azt gondolom szüksége van a költők üzenetére.”

Az a tapasztalat, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a Cegléden szervezett programokon. Az egész napos ünnepséget egy verses flashmobbal zárták, melyről holnapi híradónkban bővebben beszámolunk.