Ünnepi tantestületi ülés

944

Ünnepi tantestületi ülésre hívta az iskola volt és jelenlegi pedagógusait az 50.születésnapját ünneplő Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium. Az eseményen az igazgató, a polgármester és az országgyűlési képviselő is elismerően szólt az intézmény elmúlt évtizedeiről, az iskola fejlődésérő. A programon egykori diákok is meséltek közgázos emlékeikről.

A Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium volt és jelenlegi pedagógusai valamint egykori diákok gyűltek össze a Városháza dísztermében. A KÖZGÁZ idén 50 éves, a kerek évfordulóra számos programmal emlékezik az intézmény, ezek közül az egyik kiemelt esemény volt az ünnepi tantestületi ülés. A Közgazdasági Iskola mindig a fiatalos lendületet jelentette-mondta köszöntőjében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Nekem mindig az önök iskolája azt jelentette, hogy valami újítás, valami új dolog történik ott .Azt gondolom, hogy ez az újítás, ez az újra törekvés, ezeknek az új dolgoknak az átadása a fiataloknak jellemezte ezt az intézményt. Nagyon sokat tettek le az asztalra, nagyon sokat adtak a városnak, és a nagyon jó közösség van az iskolában, nagyon összetartóak a pedagógusok is.

Az iskoláról, a folyamatos fejlődésről a térség országgyűlési képviseője, Földi László valamint a Szakképzési Centrum főigazgatója, Buncsák Gábor is elismerően beszélt. A Közgazdasági képzés 1963-ban kezdődött Cegléden, 1965-ben kezdték el építeni az iskolát, az első tanítási nap 1698. január 8-a volt. Az ünnepségen részt vettek az 50 éve, Szabados Miklós osztályában érettségizett osztály tagjai közül jónéhányan. Barna Benő az ünnepségen mesélt az iskola kezdeti hónapjairól is.

BARNA BENŐ: El kell mondani, hogy a mi korosztályunk és osztályunk  nagyon sajátos kezdettel vette a középiskolai tanulmányait.

A KÖZGÁZ átadása után néhány évvel a város egyik legnépszerűbb intézménye lett. A négy éves képzés mellett elindult a felnőttoktatás is. Erről is beszélt az iskola fontos állomásait felidézve az igazgató, Imréné Lukácsi Ildikó.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ, igazgató, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium: Akkoriban mi idekerültünk, Betlendi Miklós volt a tagozat vezetője, megkérdezte Imre Sanyit, hogy melyik nap akarsz tanítani, hétfő és szerda közül. Sanyi mondta, hogy csütörtökön. Aztán, amikor Miklóstól Sanyihoz került  a tagozat vezetése, akkor ő bevezette a három napos tanítást, vagyis csütörtökön is tudott tanítani a legnagyobb nyugalommal.

A KÖZGÁZ-os diákok mindig nagyon szép eredménnyel zárnak az országos tanulmányi versenyeken, számos európai és nemzetközi oktatási programban részt vesznek-tette hozzá Lukácsi Ildikó. Az igazgató örömmel jelentette be és mutatta meg az 50 éves évfordulóra készült évkönyvet. Az iskola két volt diákja, Szüle Zsolt és Mészáros András pénzügyi és informatikai területen elért sikereikről, karrierjükről meséltek.