Elismerést kapott a Táncsics iskola

1544

A fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapta meg a Táncsics Mihály Általános Iskola. Az elismerést azért érdemelte ki az intézmény, mert a pedagógusok kiemelten kezelik a diákok fogyasztói, valamint a pénzügyi tudatosságra való nevelését. A címet Keszthelyi Nikoletta a Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes államtitkár adta át.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly írta ki a fogyasztói tudatosságra nevelő iskolai pályázatot. A cél az, hogy felismerjék a pedagógusok, hogy milyen fontos a gyerekek fogyasztói tudatosságra való nevelése.

KESZTHELYI NIKOLETTA, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes államtitkár: ,,Ezeket az ismereteket az ismereteket a mindennapokban tudják már használni. Itt olyan ismereteket szereznek a fogyasztói tudatosságra nevelés során diákok, amiket már másnap, vagy még aznap tudnak hasznosítani a mindennapi vásárlásaik során. A cél az, hogy ezek az iskolák gyakorlati ismereteket adjanak át a diákoknak, ezért is a pályázatunk alcíme az, hogy ,,Ismeretek az életnek” és az is még a cél, hogy kialakuljon a gyerekekben egyfajta szűrő.”

Ez a szűrő a tudatosság, amit a vásárlásaik, szolgáltatás igénybevételeik során tudnak majd használni. A diákok a jövő fogyasztói és egyben a jövő vállalkozói is lesznek. Egy vállalkozás fogyasztóbarát szemlélete komoly versenyelőnyt jelent – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

KESZTHELYI NIKOLETTA, Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes államtitkár: ,,Nagy sikere van a pályázatnak, ugyanis a ceglédi általános iskola a 42. az országban, aki 2016 óta megkapja ezt a díjat és Pest megyében a második iskola egyébként. Keszthelytől, Salgótarjánig adtunk át díjat, tehát az ország minden területén megtalálhatók fogyasztói tudatosságra nevelő iskolák.”

A Táncsics Mihály Általános iskola azért kapta meg a címet, mert a pedagógusok kiemelten kezelik a fogyasztói és a pénzügyi tudatosságra való nevelést, valamint a környezettudatosságot. Az intézmény igazgatója, Rimóczi Gábor arról beszélt, hogy manapság sokat vásárlunk az interneten, ami számos buktatóval járhat. Ezért tartják fontosnak, hogy a gyerekek megtanulják mit jelent a fogyasztói tudatosság. Az igazgató örömét fejezte ki a pályázattal kapcsolatban. Valamint egy-egy csokor virággal köszönte meg a pedagógusok segítségét. A résztvevőket Földi László országgyűlési képviselő is köszöntötte. A diákok műsorral kedveskedtek az ünnepségen.