Utánpótlás központ lett Cegléd

1204

Hivatalosan is utánpótlás központ lett a CVSE asztalitenisz szakosztálya. Egyelőre egy évre nyerték el a címet és vele járó támogatást. Ez azt jelenti, hogy edzőtáborokat és kisebb versenyeket is tudnak majd szervezni. Cegléden a judo és birkózás mellett az asztalitenisz kapta meg az utánpótlás központ lehetőségét.

A ping pong az egyik legnépszerűbb sportág Cegléden. A CVSE szakosztályai közül a legnagyobb létszámú az asztalitenisz, számos bajnokot neveltek már eddig is. Mostantól hivatalosan is utánpótlás központi címet kapott a ceglédi szakosztály. A hírt a magyar női asztalitenisz szakosztály szövetségi kapitánya jelentette be.

TÉGLÁS PÉTER, szövetségi kapitány, Magyar női asztalitenisz válogatott: Nekem, aki több mint húsz éve ebben a sportágban dolgozó edzőként is nagyon nagy öröm egy olyan helyre jönni, ahol hosszú-hosszú évek, évtizedek óta ilyen utánpótlás zajlik. Nem kerülhetett volna méltóbb helyre ez a centrum.

Az országban négy utánpótlás centrum működik, közülük egyik a Ceglédi központ, amely Kecskeméttel és Szolnokkal együttműködve látja majd el a sportnevelést. Cegléden edzőtáborokat tudnak majd tartani és kisebb versenyeket is rendeznek az elkövetkező egy évben. A kiváló szakemberekkel rendelkező asztalitenisz szakosztálynak óriási lehetőséget és motívációt jelent az utánpótlás centrum-mondta a CVSE elnöke.

HORVÁTH JÓZSEF, elnök, CVSE: Én is egyesületünk elnöksége nevében köszönetemet és tiszteletemet fejezem ki mindazoknak, akik az elmúlt évtizedek és a jelen munkájával megalapozták ezt a lehetőséget. Én ebben a lehetőségben motivációt látok. Valóban, a segítség elkél, de az embereknek annyit jelent a jó szó is arra, ha elismerik a munkájukat, hogy még további erővel, újult erővel folytassák azt.

A ceglédi sport megújításában is nagyon nagy szerepe van az utánpótlás központnak-erről már a polgármester beszélt. Takáts László emlékeztetett: az önkormányzat új sportcsarnokot szeretne építeni, amelyben az asztalitenisz is szép, minden igényt kielégítő helyet kapna.

TAKÁTS LÁSZÓ, polgármester. Felvállaltunk egy olyan elképzelést hogy új helyet biztosítunk a sportolóknak, a sportolni vágyó gyerekeknek, és ha megvalósul a beruházás az asztalitenisznek is helye lesz, az önkormányzat mindenképpen szeretné hosszú távon megoldani az asztalitenisz elhelyezését.

Az utánpótlás központi cím egyelőre egy évig tart, a szakosztály bruttó két millió forintot kap a feladatokra