Válaszolt a Városi Uszoda vezetője a panaszlevélre

1480

Többen nehezményezik, hogy az eddigiekhez képest fél órával később, azaz reggel hat órától nyit a Városi Sportuszoda. Azt mondják így túl sokan torlódnak össze a medencékben. A panaszlevelet szerkesztőségünkhöz is eljuttatták.  Megkerestük az uszoda vezetőjét, aki úgy fogalmazott: az őszi-téli időszakban nem gazdaságos az üzemeltetés a fél hatos nyitással.

A sátor felállítása előtt reggel fél hatkor nyitott az uszoda, most már viszont reggel hat órától várja az úszni vágyókat. Ezt a fél órás változást több rendszeresen járó vendég is nehezményezte. Szerintük így túl sokan lesznek majd egyszerre a vízben és nem tudnak megfelelő módon hódolni szenvedélyüknek. Az uszoda vezetője válaszolt a levélben írtakra.

NÉMETHY BARNA, vezető, Városi Sportuszoda: ,,Az a véleményem erről, hogy eddig is hat órakor nyitott az uszoda, mindig is így volt a nyitva tartás. Viszont egy fél órával hamarabb jöttek be a kollégák azért, hogy a bérleteseket be tudják engedni. De mi visszanéztük a három és fél évet és kiderült, hogy gazdaságtalan ez a fél óra, ugyanis a létszámot azt mindenféleképpen tartanunk kell. Hiszen úszómester nélkül nem nyithatunk ki semmiféleképp és plusz még hozzájön az, hogy sátrat állítottunk és a világítás.”

Az üzemeltetés tehát nem gazdaságos. Ezért is döntöttek úgy, hogy az eredetileg leírt 6 órai nyitáskor engedik be az úszni vágyókat. A vezető arról is beszélt, hogy reggel fél hatkor átlagosan mennyien jártak.

NÉMETHY BARNA, vezető, Városi Sportuszoda: ,,Napi átlagunk ezalatt a fél óra alatt hat-hét emberre tehető. Persze vannak napok, amikor kicsit többen, vagy kevesebben, de átlagban ez a hat-hét ember jár fixen.”

Némethy Barna azt is hangsúlyozta, hogy ez a nyitva tartási idő csak az őszi-téli, azaz a sátras időszakra érvényes. A nézői levélben arról is írtak, hogy az öltözőkben kezd leválni az álmennyezet, beázik az épület. Az uszoda vezetője elmondta, hogy ezek a problémák már teljesen megszűntek, hiszen a sátor építés időszaka alatt rendbe hozták az öltözőket, ami jól látszik a felvételeken is. Sőt arra is kitért, hogy a reggeli időszakban most nem fognak edzést tartani a vízilabdás gyerekeknek.

NÉMETHY BARNA, vezető, Városi Sportuszoda: ,,A tavalyi, tavalyelőtti évben is volt olyan, hogy a Vízilabda Szakosztály kérte, hogy tudjanak edzeni a gyerekek iskola előtt. Na most ebben az évben nem érkezett még a szakosztály részéről  még ilyen kérés, hogy hat órától szeretnének edzeni, úgy hogy elméletileg ez nem fogja zavarni a reggeli úszókat, bérleteseket.”

Némethy Barna utánajárt Pest megyében és más megyékben is az uszodák nyitva tartási idejének. Mindenhol reggel hat, hét és nyolc órakor nyitják a kapukat, a ceglédi uszoda a legkorábbi időpontot választotta. Sőt hétvégén, míg más uszodák csak nyolc órakor nyitnak a ceglédi már hat órakor fogadja a vendégeket.