Vállalkozói adóforintokból fúrtak új kutat

756

Új termálkutat fúrtak, amely nem csak a városi sportuszoda vízellátását, a medencék fűtésének nagyhányadát tudja biztosítani, hanem a jövőben besegíthet óvodák,iskolák energiaellátásába is. A kútfúrási munkálatokat ceglédi és környékbeli vállalkozók társasági adófelajánlásaiból finanszírozták.

Idén januárban számoltunk be róla, hogy megújult a Deák utcában a 40 éve fúrt termálkút. Új gépészeti rendszert építettek ki vízmű aknával, búvárszivattyúval, gépházzal. Már akkor tervben volt, hogy újabb kutat is fúrnak, hiszen szükség van rá a sportuszoda vízellátása és a medencék fűtése miatt. A fejlesztés nem váratott sokáig, az új termálkutat a szakemberek a napokban ellenőrizték.

HORVÁTH JÓZSEF, elnök, CVSE: Ezzel az uszoda energiaellátásának biztosításán túl akár a város egyéb intézményeit is be tudjuk kapcsolni a vérkeringésbe és ezzel jelentős közüzemi költség csökkentést lehet elérni, ha és amennyiben a városvezetés is úgy akarja.

A termálvíz 950 méter mélyről jön, 63 fokos, a rendszer összességében 1200 liter vizet termel percenként. A melegvizet és víz hőjét kiválóan lehet hasznosítani, ahhoz azonban hogy óvodák és iskolák is rá tudjanak a rendszerre csatlakozni, ki kell építeni a vezetékrendszert. A kút fúrását, a munkálatokat vállalkozói adófelajánlásokból végezték.

HORVÁTH JÓZSEF, elnök, CVSE: Ez teljes egészében TAO támogatásból valósult meg, ez sem a városnak, sem senki másnak nem került egyetlen fillérjébe sem. Ezt az egyesület saját erejével és TAO támogatással oldotta meg.

Köszönet a cégvezetőknek, akik társasági nyereségadójukat felajánlva egy újabb városi fejlesztést segítettek-tette hozzá Horváth József.