Sikerről és kudarcról is vallott

789

Családjáról, gyerekkoráról, barátságról, sikerekről, és a nehéz időszakokról is vallott Terecskei Rita. A Zanzibár együttes énekesnője volt a Szózene-zeneszó nevet viselő beszélgetéssorozat legutóbbi vendége. Megmaradt ceglédi lánynak, közvetlen és barátságos, a celebvilág egyáltalán nem vonzza-vallott önmagáról Rita. Az énekesnő azt is elárulta: csapatban szeret dolgozni, így igazán soha nem vágyott szólókarrierre.

Természetesen zenéléssel kezdődött a Művelődési Központ beszélgetéssorozatának újabb állomása. Ezúttal a Zanzibár együttes énekesnője, Terecskei Rita volt a vendége a Szózene-zeneszó nevet viselő programnak. Dr. Koltói Ádám kérdezett az együttes 1999-es alakulásáról, az országos hírnévről, a média olykor álságos világáról.. Rita azt mondta: mindig igyekeztek kihagyni a magamutogató partikat, nem az ő világa a celebség.

TERECSKEI RITA: Valahogy nekem ez egy ilyen nagyon mű dolog, fel van fújva, mindenki nagyon szép, mindenki nagyon jó, mindenki elmond magáról mindent, ami jó és utána fordul egyet az ember és már csattan is a kés a hátában. Ez nagyon távol áll tőlem.

Rita megmaradt annak a közvetlen, barátságos, vagány ceglédi lánynak, aki mindig is volt. Mesélt gyerekkoráról is, eleven kislány volt, aki leginkább a fiúkkal érezte jól magát.

TERECSKEI RITA: Az óvodába is a bátyám matcboxait hordtam, mindenki babázott, én inkább a srácokkal a homokozóban autókáztam, meg fociztam, én inkább fiúsított lány voltam. Én inkább elevennek mondanám magam, nekem mindig érdekesebb volt, ha menni lehetett.

Rita a gyerekkor és a kamaszévek mellett a Zanzibár együttes nehéz időszakairól is mesélt. Az évek során többen is kiváltak a zenekarból, Sidi és Gabszi is úgy gondolta: új utakon folytatja. Gabszi később visszatért és ismét magára talált az együttes, sikerült kilábalni  a völgyből.

TERECSKEI RITA: Most ott tartunk, hogy a legújabb lemezünk, a „Mindent szabad”című, aranylemez lett, és nagyon örülünk neki, de nyilván nem állunk meg, úgyhogy tervezzük az új dalokat, videóklippeket, folyamatosan dolgozni kell, hogy működhessen tovább.

Többszáz fellépés, 7 album és egy koncertlemezzel a hátuk mögött ismét zakatol a 18 éves Zanzibár vonata. Rita azt is elárulta: soha nem vágyott igazán szólókarrierre.

TERECSKEI RITA: Én abszolút mértékben csapatjátékos vagyok, tehát én egymagamban nem hiszem hogy megállnám a helyemet, tehát nekem szükségem van emberekre, akikkel csapatot alkotunk és én úgy tudok a legjobban dolgozni.

A jó hangulatú beszélgetést mi más zárhatta volna le, mint zenélés, a Zanzibár rögtönzött koncertjét nagyon élvezte a közönség.