Valódi Nő Tánca Cegléden

1210

A nőiességre, az önbizalomra, a testre és a lelki fejlődésre is hat az úgynevezett Valódi Nő Tánca. Ezt az egyedülálló mozgásformát tegnap a ceglédiek is kipróbálhatták. A módszer kitalálója Izsák Anikó úgy fogalmazott egy nő akkor van rendben, ha folyamatosan dolgozik lelki fejlődésén, amin sokat segíthet a Valódi Nő Tánca.

A Valódi Nő Tánca a folyton változó nőről szól, aki nem elégszik meg azzal, hogy elmegy dolgozni, haza megy gyereket nevelni és megpróbál otthon megfelelni. A nő akkor lesz teljes, ha rájön a képességeire és tesz azért, hogy folyamatosan fejlődjön – mondta Izsák Anikó.

IZSÁK ANIKÓ: ,,Ugyanis, ha egy nő rendben van, család is rendben van, a gyerekek is rendben vannak, a férj és a munkánk is, illetve minden más a környezetünkben. Én azt javaslom a nő társaimnak, hogy ne kifelé menjenek. Én is elvégeztem rengeteg tanfolyamot, rengeteg könyvet olvastam, aztán rájöttem, hogy mindent tudás az ott van belül.”

Ezt a tudást pedig a megfelelő technikákkal lehet még inkább előhozni önmagunkból – folytatta. Maga a táncóra is úgy van felépítve, hogy jól érezzék magukat a résztvevők. A tapasztalat az, hogy az órák hatására nő az önbizalmuk, kiegyenesedik a hátuk, lesz tartásuk. Egy nőnek a belső fejlődés mellett, nagyon fontos a külső, erre is jó hatással van a Valódi Nő Tánca.

IZSÁK ANIKÓ: ,,Nem szeretem a fogyás szót, az valahogy negatív, én úgy mondom, hogy átalakulnak, testileg és lelkileg is, látványosan fejlődnek az izmok is. A tánc mint olyan legfőképp a mély izmokat mozgatja meg, nagyon sok izmot mozgatunk egyszerre.”

Az óra maga a test megismerésével kezdődik, figyelni kell, hol lazább, hol feszesebb egy adott testrész – hangsúlyozta Anikó. A lassú bevezető után következik a test intenzív átmozgatása, majd az óra végén a nyújtás és a meditáció. Izsák Anikó jelenleg Cegléden, Szegeden és Budaörsön tart órákat.