Várják a támogatókat!

1279

Újabb sikerekkel tért haza a Magyar Bajnokságról a Református Iskola Tornaköre. Két páros nyert aranyérmet A kategóriában, ami a profik köre. Az Európa Bajnokságra is kijutott a csapat, de egylőre még támogatókat vár a Tornakör, hiszen Brassót nem tudják önerőből finanszírozni.

A Református Iskola Tornaköre sikert sikerre halmoz. Most is egy nagy bajnokságon vannak túl, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

HALMI KATALIN, edző: ,,Nem annyira nehéz, azt hiszem, hogy nekünk egy kicsit furcsa a látványtánc Szövetségben mindenféle tánccal, mozgással kapcsolatos produkciókat lehet látni, mint a klasszikus balett, a folklór az akrobatikus torna. Ez nekünk nagyon nagy szó, hogy mi ilyen nagy versenyeken részt vehetünk.”

A Látványtánc Szövetség nagyon népszerű, hiszen minden versenyén több száz gyerek méretteti meg magát.

VÁRADI LÁSZLÓ, edző: ,,Nagy az öröm, hogy áttették a lányokat a B kategóriából az A-ba mert olyan magas pontszámot értek el. Most csúcsot is döntött a Vivi és a Réka 76,5 pont, ez óriási. Viszont így, hogy kijutottunk az EB-re nem biztos, hogy tudunk menni, mert anyagi vonzatai vannak, Brassó azért nem itt van.”

Hetente többször edzenek a fiatalok, hogy a legjobb formájukat hozzák a versenyeken és a fellépéseken is.

HALMI KATALIN, edző: ,,Úgyhogy nagyon sok edzés van, valamint a bemutatók, pénteken délután felléptek, szombaton itt az iskolában a családi napon, illetve vasárnap a versenyen, mindezek után, az edzések és a bemutatók után. Nyáron három hét szünetünk van, ennyi az összes, amit engedélyezünk nekik, mert készülni kell.”

A gyerekek nagy örömmel járnak az edzésekre és a bajnokságokra is. Mindenkit más motivált abban, hogy elkezdjék az akrobatikus tornát.

SZALMÁSI VIVIEN, LIPÓCZKI JANKA: ,,Én két éve járok és azért, hogy legyőzzem anyát, hogy ügyesebb legyek nála, mert ő is járt régen tornára. Én három éve járok, mert apa is idejárt és követem őt is és nem szeretném abbahagyni, apát utol szeretném érni.”

Nagyon szeretnének majd az Európai Bajnokságra is kijutni, de ahhoz nem elég az önerő, így várják a támogatók felajánlását, természetesen reklámért cserébe – mondták az edzők.