Véget ért a sorozat

1286

A reformáció emlékév egyik nagykövete, a közszolgálati televízió műsorvezetője, Bényi Ildikó volt az Ember és élete sorozat utolsó vendége. Beszélt hivatásáról, családjáról és természetesen arról is, mit jelent számára a hit. Beszélgetőtársa Szlaukó Orsolya evangélikus lelkipásztor volt.

A sorozat utolsó estéjén a Táncsics iskola igazgatója, Rimóczi Gábor köszöntötte a közönséget és a vendégeket. Úgy fogalmazott: nagy köszönet jár a Reformáció emlékbizottság tagjainak, hogy aktívan és elkötelezetten állnak az ügy mellett és  a várossal együtt gondolkodva töltik meg tartalommal az emlékévet itt Cegléden is. A vendég most Bényi Ildikó volt. A televíziós műsorvezető Hénádvécsén, egy kis faluban nőtt  fel, mégis 9 éves eldöntötte, a televíziózásnak szeretné szentelni az életét.  A legtöbben őt az idén 20 éves Önök kérték műsorból ismerhetik. Egy olyan műsorból, amely sok örömteli és számos megrázó élményt is adott a televíziós szakembernek.

BÉNYI ILDIKÓ: „Jött egy levél egy hölgytől, hogy meghalt a férje a kórházban. Kiadták a papírjait és a hátramaradt ruháit és az iratok között egy Önök kérték műsornak címzett levelet talált. És azt írta: ezúton küldöm, hogy teljesítsék az utolsó kívánságát. Ez volt talán a legdöbbenetesebb élményünk talán ebből a szempontból.”

Bényi Ildikó a Reformáció évének egyik nagykövete. Ő evangélikus, beszélt arról az esten is, mit jelent neki a hit.

BÉNYI ILDIKÓ: „Én felnőtt fejjel jöttem rá arra, hogy nekem mire van szükségem, ha elmegyek a templomba. És én ezt több lelkésznek köszönhetem, akik ezt meg is valósították. Azt gondolom, hogy ha én elmegyek a templomba, akkor úgy kell hazamennem, hogy én kaptam valamit. Kaptam valamit, akár egy mondatot. Nem nagy dolgokra kell gondolni, de amikor a prédikáció elhangzik és hazamegyek, és megkérdezik tőlem, hogy mi történt, akkor tudjam azt mondani, hogy én most ezt az egy dolgot hallottam ki belőle.  És ez végtelenül nagy dolog és itt van a Ti felelősségetek, hogy megkapja az ember valóban azt az útravalót, a 20 perc fél óra alatt, amíg a prédikáció tart.”

Bényi Ildikó úgy fogalmazott, számára a legfontosabb a család és az, hogy legyenek céljai. Ez egyébként minden ember életének legfontosabb célja kellene, hogy legyen