Volner János tartott sajtótájékoztatót

1144

Vannak örömteli változások, de még mindig jelentős hiányosságokat látnak az egészségügyben – így fogalmazott egy ma tartott sajtótájékoztatón a párt országos alelnöke. Volner János arról is beszélt: hétfőn tematikus napon, a parlamentben  szembesíteni fogják Orbán Viktort azzal, hogy véleményük szerint Mészáros Lőrincnek azóta ívelt fel anyagilag a karrierje, mióta Orbán Viktorral szorosra fűzte a családi és baráti kapcsolatait.

Az egészségügy tekintetében a Jobbik egyik fő programeleme az, hogy tegyék büntethetővé, ha az orvos hálapénzt kényszerít ki a betegtől. Az emberek az elvileg ingyenes egészségügyi ellátásokat csak pénzért tudják igénybe venni és olyan összegekért, ami már jóval meghaladja az erejüket – véli a Jobbikos politikus.

VOLNER JÁNOS alelnök, országgyűlési képviselő, Jobbik: „Nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy a kórházakba ne a betegek vigyék be a gyógyszereket, kötszereket, hanem azt alapból adják meg ott, ha már ezért a magyar emberek adót fizetnek. És szintén fontos célkitűzésünk az, hogy megvalósuljon az ingyenes fogpótlások lehetősége is. Azért mert Magyarország rendkívül rossz helyen áll Európában és nagyon sok ember számára anyagi okokból nem elérhető az, hogy milliós összegeket áldozzon a fogazatára. Egyszerűen ennyi pénzük nincs az embereknek.”

De Volner János beszélt arról is, hétfőn a parlamentben tematikus napot fognak tartani, ott pedig szembesítésre készülnek.

VOLNER JÁNOS alelnök, országgyűlési képviselő, Jobbik:  „Az Orbán családnak jó néhány tagjával Mészáros Lőrinc szoros baráti, sőt üzleti kapcsolatban van. Orbán Viktor édesapjával, Orbán Ráchellel magával is, tehát látható, hogy igen szorosra vannak ezek a szálak fűzve. Mi pedig szeretnénk azt kideríteni, hogy az a pénz, amit Mészáros Lőrinc birtokol, az az egyre inkább gyarapodó sok milliárdos vagyontömeg, az vajon Orbán Viktoré vagy Mészáros Lőrincé.”

Ezért szembesíteni fogják Orbán Viktort azzal, hogy Mészáros Lőrincnek azóta ívelt fel anyagilag a karrierje, mióta Orbán Viktorral szorosra fűzte a családi és baráti kapcsolatait  – fogalmazott Volner János.