Vereség Kisvárdán

801

Nagy volt a tét mindkét csapat számára a labdarúgó NB II utolsó előtti fordulójában. A Cegléd a bennmaradásért, a Kisvárda pedig a feljutásért van nagy harcban.

Sajnos nem jól kezdte a mérkőzést a CVSE, aminek meg is lett gyorsan az eredménye. Igazából helyzet nélkül, a távolról megeresztett labda pattant le nem sokkal Mursits előtt, akinek esélye sem volt védeni az amúgy nem túl jó lövést. A gól után is maradt a kezdeményezés a hazai csapatnál, bár fölényük leginkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, a védők mögé beívelt labdákat a ceglédi védelem jól kezelte, így nem kellett nagy védést bemutatni egyszer sem Mursitsnak. Ahogy telt az idő, a CVSE is kezdett belerázódni a mérkőzésbe, és már nem volt annyira nyomasztó a Kisvárda fölénye, a vendégek előtt is adódtak lehetőségek. A szünetben felrázta magát a csapat és a második félidőben már sokkal jobban futballozott, mint az első játékrészben. Mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de az igazán nagy helyzetei a Ceglédnek voltak. Az 52. percben Tóth lőtt nagyszerűen kapura távolról, a labda a jobb oldali kapufa belső részét találta el, ahonnan még pördült egyet, de aztán tisztázni tudtak a hazai játékosok, centiken múlott az egyenlítő gól. A 70. percben egy beadás után Farkas fejelhetett az ötös sarkáról teljesen tisztán, de sajnos a kapus kezében kötött ki a labda. Hiába jött fel folyamatosan a CVSE és alakította ki ezt a két hatalmas helyzetet, a játékvezető negyedóra alatt két sárgalappal kiállította Albert Istvánt, így emberhátrányba kerültek a látogatók. Ám ez sem állította meg a csapatot és a 83. percben a csereként beállt Peres beadása után Asztalos fejelhetett közelről, de talán nem jó ütemben ugrott fel, így nem is jó ponton találta el a labdát, ami így a fejéről fölé szállt. A kapus a közelben sem volt, így ha kapura megy, akkor biztosan gól. Kitámadott a Cegléd, amiben benne volt, hogy a hazai csapat kontratámadást tud vezetni. Ezt az utolsó percekben is megtették, amikor Preklet az oldalvonalnál utolérte és megelőzte Bacsát, de amikor beállt elé, hogy bedobásra fedezze a labdát, Bacsa a küzdelem közben a földre lökte. Nem következett szabadrúgás, a Kisvárda vihette tovább az akciót, amiből aztán megszerezte a második gólját. Összességében a CVSE rászolgált volna egy döntetlenre, leginkább a második félidőben mutatott játéka alapján, de nem így alakult, vereséget szenvedett Kisvárdán. Mivel a Kozármisleny kikapott a Soroksártól, így az utolsó forduló előtt egyértelmű a forgatókönyv. A Kozármislenynek Zalaegerszegen kevesebb pontot kell szereznie, mint a Ceglédnek a Sopron ellen Albertirsán. Ami biztos, ha a Kozármisleny nyer, az a CVSE kiesését jelentené. A cél egyértelmű, az elérése pedig csak közösen sikerülhet. Vasárnap mindenki Albertirsára!

Labdarúgó NB II

Kisvárda – Ceglédi VSE 2:0 (1:0)

Cegléd: Mursits – Preklet, Albert I., Nánási, Farkas – Albert Á., Nagy, Asztalos – Kovács, Szabó, Tóth.

Cserék: Kovács helyett Peres, Tóth helyett Tihanyi, Farkas helyett Takács.

Virágh Ferenc másodedző: Belealudtunk a meccs elejébe, de a kapott gól után bejöttek a számításaink, lassítani tudtuk a játékot. A második félidőben visszaállt a Kisvárda, csakhogy nem tudtunk gólt szerezni, ezért nincs a kezünkben a sorsunk.