Virágvásár és főzőverseny

1242

Több mint 20 csapat mérte össze főzőtudományát idén a Csemői Anyám Tyúkja Főzőversenyen. A hagyományos Anyák napi virágvásár és Anyám Tyúkja főzőfesztivál már kora délelőtt nagyon sok embert vonzott Csemőbe. A település pedig jó házigazda módjára kicsinosította a teret a vendégek érkezésére.

Virágok mindenütt és finom illatok a Templom téren. A hagyományos Anyák napi virágvásár és Anyám Tyúkja főzőfesztivál már kora délelőtt nagyon sok embert vonzott Csemőbe. És persze sok főzőcsapatot is.  Az eseménysorozat egy 20 évvel ezelőtti megmérettetésből indult.

MAROSI MIHÁLY szervező: „Egy nagyon nagy esemény volt akkor,  Virágos Európáért díjat kaptunk akkor és elhatároztuk, hogy a falu életét egy ilyen virágos eseménnyel színesítjük és megpróbáljunk egész dél-pest megyében egy példaadó falu lenni és hátha majd a környező települések is csatlakoznak ehhez a nemes versenyhez. Mert úgy gondolom, hogy a Virágos Magyarországért, a Virágos Európa verseny akkor még újdonság volt, akkor még nem volt ennyiféle díj, ennyi fesztivál.”

A csemői fesztiválra minden évben nagyon sokan kilátogatnak, hiszen színvonalas esemény ez az éves programok között – erről is beszélt köszöntőjében a térség országgyűlési képviselője, Földi László.  Az esemény másik kiemelt programja a virágvásár. Most már – és így van ez már évek óta – nem hogy hívni nem kell az árusokat, de ők választják a programot.

MAROSI MIHÁLY szervező: „Eleinte még csábítani kellett, mert ott kellett hagyni jó kis piacokat, és mindig azt kérdezték, miért jöjjenek ebbe a pici faluba, tudnak-e egyáltalán árulni. Most örömmel mondom, hogy a környező települések virágosai azt mondták, hogy mindig itt akarnak lenni ezen a rendezvényen.”

A főzőverseny és a virágvásár mellett természetesen színpadi programok is várták a Csemőbe látogatókat.