Borkonferencia, felvonulás és díjkiosztás

1466

Sokat teszünk azért, hogy ez a nemes ital ne menjen ki a köztudatból, sőt a népszerűsége egyre nagyobb legyen….így fogalmazott a ceglédi borrend fennállásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében a város polgármestere.

Konferenciával és felvonulással ünnepelte a Cegléd és Vidéke Unghváry László borrend  – fennállásának  – huszadik évfordulóját. Hétvégén – a városnapok keretében – tartották ünnepségüket. Elsőként a Művelődési Központ kamaratermében, ahol a polgármester köszöntötte a jubiláló borrendet.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rendszeresen találkozhatunk a nemes ital legjobbjaival hiszen a ceglédi eseményeken rendre kiváló ceglédi pincészetek, kiváló borait ismerhetjük meg.”

A 20 éves borrendet köszöntötte a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke is.  A konferencia után  – ahol több neves előadó is részt vett, és persze a múltat is felelevenítették a résztvevők –  a borrendek felvonulásra indultak. A városközpontban tett kör után érkeztek a Kossuth térre, hogy részesei legyenek a további programoknak. A Kossuth téren köszöntötte őket és a rendezvényre érkezőket a térség országgyűlési képviselője is.

Az ünnepség a borrendek által Ceglédre hozott borok áldásával, szentelésével folytatódott. Majd díjátadás következett. A borrendek legrangosabb elismerését, a pro vino díjat vehetett át Kökény Benő és Vangyel Tibor…de most adták át az egyházi és világi borok versenyén odaítélt elismeréseket és a Város Bora kitüntetéseket is. Egy évig viselheti a Cegléd Város bora címet a Klément Családi Borászat kadarkája, s a Kökény és Fia Borászat cserszegi fűszerese. Az eseményről bővebb összefoglalót is láthatnak hétfői háttér magazinunkban.