Visszavágott a CKE

721

A harmadik Újpest Megyeri Tigrisek együttesét fogadta a bajnokságban élen álló Ceglédi KE a férfi kosárlabda NB I/B 20-ik fordulójában. Ősszel 69-59-re a fővárosiak nyertek.
0-3 után az első hazai kosarat Nárai szerezte, majd a 6. percben Rackley két sikeres büntetőjével a vendégek már 17-9-re vezettek. Viszont a Ceglédé volt a negyed második fele, melynek vége felé Fekete bravúros betöréseket követően egymás után háromszor két pontot szerzett. Az első 10 perc 21-21-gyel zárult. A folytatásban feljavult a CKE védekezése, ami nem csak a kapott, hanem a dobott pontok számában is megmutatkozott. A gólok sorát ekkor Csákvári nyitotta meg, majd a vendéglátók ebben a 10 percben 33 szerzett pontig meg sem álltak. Ugyanakkor az Újpest csak 15-ig jutott, ami – ha Pollák utolsó dobása nem sikerül – hárommal még kevesebb is lehetett volna. 54-36 volt az állás, amikor fordultak a csapatok.
A második félidőben már csak az volt a kérdés, mekkora különbségű győzelemmel vág vissza a CKE az ősszel elszenvedett vereségért. Említést érdemel, hogy a büntetők értékesítésében jelentős volt a javulás a korábbiakhoz képest, ami összességében 86 %-os lett. Miller a 11 lehetőségéből 11, míg Fekete a 7-ből 7 pontot szerzett. Egy alkalommal sem hibáztak tehát. Lényegében a második negyed döntött a rangadón. Az akkor megszerzett előnyt még növelni is sikerült, így a ceglédiek végül magabiztos, 92-66-os győzelmet arattak. Érdekesség, hogy a pályára lépő hazai játékosok közül Andó kivételével mindenki dobott kosarat. A legtöbbet Nárai, 23-at, őt Fekete 17, Miller 15, Hegedűs 10 ponttal követte a sorban.