Vízilabda OB I/B és utánpótlás

527

A hétvégén Budapesten vendégszerepeltek a CVSE vízilabdázói.
Szombaton az OB I/B-s csapat a Vasas SC-vel mérkőzött. A kitűnő erőkből álló Vasas ellen (pl. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok) a múlt héthez képest javuló kapusteljesítménnyel és játékkal játszottak, de még mindig a tudásszintük alatt, így csak a tisztes helytállás maradt. A mérkőzésen kiemelkedett kitűnő játékával a 17 éves Milus Dávid.
Férfi vízilabda OB I/B
Vasas SC – Ceglédi VSE 14:11
Ceglédi góllövők: Hajek Zsombor 4, Simon Gábor 3, Milus Dávid 2, Simon Balázs 2.
Vasárnap az országos fiú utánpótlás bajnokságban szereplő csapatok az YBL Waterpolo Club korosztályos együttesei ellen harcoltak a győzelemért.
Az ifik a mérkőzést a jó védekezésnek köszönhetően magabiztosan nyerték. Bezzeg Marcell kapus kitűnő teljesítmény nyújtott.
Országos fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság
YBL WPC – Ceglédi VSE 8:11
Ceglédi gólszerzők: Milus Dávid 4, Szilágyi Márk 3, Kotlár Péter 2, Rajkort Zsolt, Tószegi Zoltán.
A jobb erőből álló budapesti csapat megérdemelten nyert a tartalékosan felálló ceglédi serdülők ellen. A csapat küzdőszelleme dicséretet érdemel. A kapuban jól védett Zöldi Péter illetve támadásban is voltak bíztató megoldások.
Országos fiú serdülő vízilabda-bajnokság
YBL WPC – Ceglédi VSE 9:6
Ceglédi gólszerzők: Szabó Bendegúz 2, Fekete Ákos 2, Csáti Márton, Szendrei Dávid.
A gyermek csapat a magabiztos kezdést követően az eredménybe beleülve hagyta, hogy ellenfele feljöjjön. A meccs az utolsó negyedben dőlt el, ahol összeszedetten játszottak és a taktikai utasításokat betartva értékesítették kialakított helyzeteiket, ezt a negyedet 4:0-ra nyerték meg.
Országos fiú gyermek vízilabda-bajnokság
YBL WPC – Ceglédi VSE 9:13
Ceglédi gólszerzők: Szendrei Dávid 8, Kecskeméti Koppány 2, Szabó Róbert 2, Medveczki Gábor.
Szombaton a Rusorán Péter Gyermek 2005 Bajnokságban szereplő csapat az FTC-vel mérkőzött. A találkozón sajnos megilletődötten kezdtek és nem tudták felvenni a meccs ritmusát, s nagyaranyú vereséget szenvedtek el.
Rusorán Péter Gyermek 2005 Bajnokság
FTC Telekom – Ceglédi VSE 16:3
Ceglédi gólszerzők: Kecskeméti Koppány, Szendrei Dávid, Soós Titusz.

Szombaton hazai környezetben játszik majd a felnőtt OB I/B-s csapat, a Békéscsaba elleni mérkőzés kezdési időpontja 19 óra.