XIX. Borrendi bál

1711

Borrendi bálon hirdették ki a hétvégén a körzeti borverseny eredményeit. A több mint nyolcvan bor megmérettetésén a fehér borok között Molnár Sándor, a rozék között Kökény és Fia borászat, a vörösborok közül pedig Haris Miklós érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. A legjobb gyümölcsbornak idén Vangyel Tibor nedűjét választották. De borlovagokat is avattak. Az eskütételt követően felvételt nyert a társaság sorába Lédeczi Attila, Mádi Zsolt és dr. Tóth Tibor.

A borászok és a borkedvelők ünnepe a borrendi bál, a legnemesebb italokat kóstolhatják, és az azokhoz illő menüsor egészíti ki a gasztronómiai élményt. XIX. alkalommal várták ilyen estre nem csak a borlovagokat, de termelőket és mindenkit, aki részese szeretett volna lenni ennek az ünnepi eseménynek.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Ebben a társaságban a bor az, ami összeköti az embereket, ami kapcsolódási pont, a magyar, a ceglédi bor nekünk közös témánk. A borról mindig lehet beszélni és egy jó pohár bor mellett mindig van miről beszélni. Ráadásul a bor mindig ott van velünk, hiszen ezzel koccintunk ünnepeinken, akkor, amikor örülünk valaminek, de akkor is, amikor bánattal találkozunk.”

Hagyományosan a borrendi bálon hirdetik ki a Ceglédbercelen megrendezett körzeti borverseny eredményeit is.  A fehér borok között Molnár Sándor, a rozék között Kökény és Fia borászat, a vörösborok közül pedig Haris Miklós érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. A legjobb gyümölcsbornak idén Vangyel Tibor nedűjét választották. Nyílt borkóstoláson választották ki a közönség kedvenc borait.  A három kategóriában a Kökény pincészet, Megyeri József és Pető Zsolt vehetett át díjat. De most adták át a Vadászok bora választás díjait is.  Majorosi Géza fehérbora, a Tápió-Vin Kft. rozéja és a Kemenczés Borház vörösbora viselheti egy éven át a Vadászok bora címet. Az esemény fővédnöke Kis Miklós Zsolt volt. Hivatali elfoglaltsága miatt a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az est résztvevőit.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Én nagyon büszke vagyok arra, hogy a mi borászaink egyre jobb borokat tesznek le az asztalunkra és kívánjuk mindannyiuknak, hogy ezt a jó bort, ami az Aranyhegyen és környékén megterem továbbra is fogyasszák egészséggel és továbbra is vigyék ennek a borvidéknek a hírét országon belül és határon kívülre is.”

De borlovagokat is avattak. Az eskütételt követően felvételt nyert a társaság sorába Lédeczi Attila, Mádi Zsolt és dr. Tóth Tibor.  Az esten az operettszínház ifjú reménységei, Pap Viktória és Endrész Ferenc is szórakoztatta a közönséget.