224 milliós fejlesztés Ceglédbercelen

1180

Földes utcák kaptak szilárd burkolatot, kicserélték a nyílászárókat az egészségházon és a rendelőn, megújult az idősek háza valamint klimatizálták a művelődési házat-egyebek között ezeket a fejlesztéseket végezték el Ceglédbercelen a kormány támogatásával. A település mintegy 224 millió forintos állami segítséget kapott az utcák valamint az intézmények megújításához. A program ünnepélyes zárásán az önkormányzatokért felelős államtitkár is részt vett.

Ceglédbercelen, a Mély utca eddig szinte járhatatlan volt, főleg esős időben. A saras, földes szakasz mostanra szilárd burkolatot kapott. Az utca leaszfaltozása is része volt azoknak a fejlesztéseknek, amelyeket Bercel az elmúlt két évben végzett állami segítséggel. A település is részesült az adósságkonszolidációs keretből, összesen 224 millió forintból valósultak meg a fejlesztések, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a berceliek mindennapjait komfortosabbá, kultruáltabbá, kényelmessé tegyék-mondta a program záró ünnepségén a polgármester.

TÖRÖK JÓZSEF, polgármester: Arra törekedtünk, hogy az egészségügyi intézmények is kapják meg azt ami az egészségügyi ellátáshoz, a dolgozók és a betegek részére megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani. A Kossuth utcai egészségháznál nyílászárót cseréltünk, a Pesti úti rendelőnél is ugyanezt végrehajtottuk. Klimatizáltuk mind a várótermet, és a rendelők helyiségeit.

Kívül-belül felújították a Idősek házának 100 éves épületét, de a kormányzati támogatásból klímatizálták a Művelődési Házat is, valamint urnafala építettek a temetőben. A polgármester örömmel számolt be róla, hogy nem csak a Mély utca, hanem a Petőfi, Liget, Dobó Katica, Béke utca is új burkolatot kapott.

TÖRÖK JÓZSEF, polgármester: Hét utcát építettünk meg, ez másfél kilométer volt két éven belül. Öröm az, hogy amit elterveztünk, útalap megerősítést, illetve egy szórt technológiával zárjuk le az utcákat. A lakossági közműfejlesztési hozzájárulással és a képviselőtestület döntésének figyelembevételével illetve a kapott forrás hozzáadásával minden utcát le tudtunk aszfaltozni.

A fejlesztési program avatásán az önkormányzatokért felelős államtitkár is részt vett. Pogácsás Tibor elismerőn szólt a ceglédberceliekről, mint fogalmazott: a közösség ereje és a kormány segítsége sikert hozott.

POGÁCSÁCS TIBOR, államtitkár: Azért lehet jó polgármesterük és azért lehet jó képviselőtestületük, mert maga a település olyan polgárokból, emberekből áll, akik tudják, hogyan kell élni, tudják, érzik a munka értékét, tudják mi kell ahhoz, hogy szorgos munkával, tehetségből, tisztességgel hogyan lehet évről évre előre lépni.

Pogácsás Tibor bejelentette: állami segítséggel a Tó és a Tórét utcát is felújítják az elkövetkező hónapokban, így Ceglédbercelnek egyetlen földes utcája sem lesz majd.