40 éves a csemői óvoda

1028

A csemői óvoda fennállásának 40. születésnapját ünnepelték tegnap. A jeles eseményre nemcsak a jelenlegi dolgozókat hívták, hanem azokat is, akik régen nagy szerepet játszottak az óvoda alakulásában. Az ünnepségen felelevenítették a kezdeteket és az évek során létrejött fejlesztéseket is.

A csemői Nefelejcs óvoda 1976. november 7-én nyitotta meg a kapuit. Azóta eltelt 40 év és rengeteget fejlődött az intézmény – mondta köszöntő beszédében a polgármester Lakos Roland.

LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,A felújítást követően megvalósult minden csoportszobában az LCD monitoros tv, a számítógép, központi porszívó működik a mai napig is az épületben. Azóta már minden csoportszoba klímával van ellátva és használjuk a napenergiát is. A fenntartó feladata itt befejeződik, de mindenki tudja, hogy ezek csak a külsőségek, mert kívülről azt látjuk, hogy szép, jól néz ki. Igazán élettel és tartalommal önök töltötték meg, kedves volt dolgozók és kedves jelenlegi munkatársak ezt az épületet.”

A jeles napon természetesen az ajándék sem maradhatott el, mellyel az önkormányzat kedveskedett az óvodának.

LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Köszönetünk jeléül engedjék meg, hogy átadjam az önkormányzat ajándékát, ami nem más, mint az óvoda frontján levő új felirat, ami télen-nyáron, éjjel-nappal hirdeti az óvoda nevét. Ezzel kívánok az önkormányzat és a magam nevében is a csemői óvodának boldog születésnapot. Köszönöm szépen.”

Az ünnepségen részt vett az óvoda egykori vezetője, Pólya Miklósné is, aki nosztalgikus érzésekkel érkezett az évfordulóra.

PÓLYA MIKLÓSNÉ, egykori óvodavezető, Csemő, Nefelejcs Óvoda: ,,Nagyon jó érzésekkel, mert nagyon sok szép emlékem fűződik az óvodához. Egyrészt a gyerekek, az óvoda, másrészt az óvodai dolgozók. Hiszen 32 év, amíg itt voltam és mint vezető óvónő voltam, nagyon meghatározta az életem legnagyobb részét.”

Az eltelt évek alatt rengeteget tapasztalt és sok szép emlékkel gazdagodott az intézményben.

PÓLYA MIKLÓSNÉ, egykori óvodavezető, Csemő, Nefelejcs Óvoda: ,,Az óvoda udvarán voltunk és két kínai ikerlány idejárt – azóta már egyetemisták, sőt azóta már az egyiknek gyermeke is van- megkérdezték őket, hogy szoktak e szemetet szedni az óvoda udvarán. Azt mondja az egyik kislány, hogy nem. Én bennem meghűlt a vér, leizzadtam, mi lesz ebből. Megkérdezte a hölgy, hogy de miért nem szednek szemetet, erre a kislány: azért, mert nem szoktunk szemetelni.”

Az ünnepségen nemcsak a polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Az óvodások is meglepetéssel készültek a számukra.