Jól szerepeltek a ceglédi női ökölvívók

934

Szép eredményekkel tértek haza a ceglédi ökölvívó lányok az Érden megrendezett országos bajnokságról. Egy aranyérmet, egy ezüstérmet és egy ötödik helyezést sikerült elérniük a versenyen. A szakosztályvezető, Kovács István nagyon büszke a lányokra, hiszen komoly egyesületek versenyzőit is sikerült megelőzniük.

A ceglédi női ökölvívóknak először sikerült ilyen szép eredményeket elérni egy országos bajnokságon – mondta a szakosztályvezető, Kovács István.

KOVÁCS ISTVÁN, szakosztályvezető, CVSE Ökölvívó-szakosztálya: ,,Országos bajnokságot rendeztek Érden és mi is beneveztünk három lánnyal. Három lánnyal elmentünk és titkon reméltem, hogy lesz valamilyen eredmény legalább az első háromban benne lesznek, ismerve a magyar mezőnyt. Az az igazság, hogy olyan jól sikerült az egész, hogy van egy aranyérmünk, egy ezüstérmünk és van egy ötödik helyezettünk. Bár a körülmények nem a legjobbak itthon az edzéshez, mégis fel tudtuk venni a harcot komoly egyesületek versenyzőivel.”

Az országos bajnokságon aranyérmet szerzett Fábián Marija, aki serdülő korcsoportban indult.

FÁBIÁN MARIJA: ,,Úgy volt, hogy heten voltunk a súlycsoportomban, első nap három menetet bokszoltam a lánnyal azt megnyertem és aztán második nap nem kellett bokszolnom, hanem csak harmadik nap döntőznöm.”

Marija úgy győzött a döntőben, hogy jobbegyenessel padlóra küldte az ellenfelét kétszer is. ATMO:00:05:00 – 00:05:03 edzés. Egy másik ökölvívó Révész Alexandra ezüstérmet szerzett a versenyen. Ő ifjúsági korcsoportban indult.

RÉVÉSZ ALEXANDRA: ,,Figyelnem kellett 51-be kellett volna, hogy menjek, de nem bírtam lefogyni, mert nagyon legyengültem, így betettek 54kg-ba. A döntőbe kikaptam, de nem bánom, mert már ő már világbajnokságon volt. Tapasztalatot nyertem.”

A lányok sikerei után a következő megmérettetés december 7-én lesz Budapesten. A felnőtt bajnokságra Lakatos Kristófot fogják benevezni.