Advent harmadik hétvégéje

888

Betlehemből érkezett lánggal gyújtották meg a harmadik gyertyát a hétvégén a Szabadság téren. A ceglédi advent sorozat ismét számos programot kínált a térre látogatók számára. De most rendezték meg a hagyományos karácsonyfadíszítő versenyt is.

A Ceglédi Advent sorozat programjai már pénteken elkezdődtek. A Tékaféban és a Szabadság téren is zenés programok várták az ünnepi hangulatra vágyókat.  Másnap pedig a karácsonyfa díszítő verseny csapatai vették birtokba a teret. Minden csapat igyekezett a legszebb ruhába öltöztetni a fenyőjét. A fákra – amelyeket a Városháza aulájában lehet megnézni – szombat délig még lehet szavazni. Vasárnap pedig újra a város koszorújához várták az ünneplőket. Az adventi koszorún a harmadik gyertya lángja most a Református Általános iskola diákjainak közreműködésével lobbant fel. Beszédet az intézmény igazgatója mondott. Kúti László beszélt arról is, hogy a szeretetet nem csak ajándékokkal fejezhetjük ki,.

KÚTI LÁSZLÓ igazgató Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda: „Ne felejtsük, hogy a szeretetnek többféle nyelve, megnyilvánulási formája is van. És sokszor egy szó, vagy egy csendes hallgatás, egy-egy a másikért végzett cselekedet, vagy egy érintés sokkal többet jelent a másiknak, mint egy drága ajándék. Persze nagy bölcsesség kell ennek a megítélésében, hiszen az embernek ehhez ismernie kell a másik személyiségét és fel kell ismerni a pillanatnyi helyzetét, lelkiállapotát és ehhez mérten nyilvánítani ki a szeretetet.”

Olyan szintű ez a bölcsesség, amit emberi erőből elérni nem lehetséges. Ne hagyjuk hogy csak úgy elteljen az adventi időszak karácsonyig, hanem készüljünk, figyeljünk úgy, hogy az ige szerint beteljesedjék az idő – folytatta.

KÚTI LÁSZLÓ igazgató Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda: „Betelt az idő, ez azt jelenti, hogy valami befejeződött úgy, hogy nem ért véget, hanem a folyamat új irányt vesz fel, valami olyannak kell történnie az elkövetkezőkben, ami változást hoz egy előbbi élethelyzethez képest. Az adventi időszak kissé megfoghatóbbá. érthetőbbé teszi, hogy az idő múlása nem csak elmúlást hoz, hanem gazdagodást, beteljesedést is.”

A harmadik gyertyát az intézmény vezetője a cserkészek segítségével, Betlehemből érkezett lánggal gyújtatta meg. Majd az Evangélikus templomba várták a klasszikus zene kedvelőit  A téren pedig a hétvégét Kocsis Tibor koncertje zárta.