Alkotók napja az Artem Galériában

1203

Fotósok, kézművesek, költők, képzőművészek mutatkoznak be az Artem Galériába. Szombaton Alkotók napjával nyílt meg a kiállítás. Az eseményen kötetlen beszélgetésre is várták a galérialátogatókat.  A szombaton megnyílt kiállítás július 30-ig tekinthető meg az Artem Galériában.

Régi vágy teljesült, mert 15 évvel ezelőtt amikor galériát nyitott, nem gondolta volna, hogy 15 éven keresztül életben tudja tartani és lelket tud lehelni bele – így fogalmazta az Artem galéria tulajdonosa a szombati rendezvényen. Nehéz megszólítani az embereket és sokszor nehéz megtalálni azokat, akik nem csak a drága, híres alkotásokra kíváncsiak – mondta.

UJHÁZI GYÖRGY tulajdonos Artem Galéria: „Két fajta közönség van itt, az egyik, aki bejön egy ilyen helyre és legyintve kifordul, mert azt mondja, hogy őneki sokkal magasabb rendű és rangú művészetek kellenek, amik nagyon drágák és Cegléden ilyet nem lehet kapni. Én úgy gondolom ez valamilyen szinten egy sznobság, mert ha itt körbenéztek, nagyon gyönyörű dolgokat lehet látni.”

Most éppen a Ceglédi Alkotók Egyesülete tagjainak munkáit. Akik óriási szívvel és lélekkel készítik alkotásaikat. Nagyon fontos az ő jelenlétük a város életében – erről már a térség országgyűlési képviselője beszélt.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Számomra mindig is fontos volt és privát emberként is fontos, hogy egy ekkora településen mint Cegléd, vagy kisebben is, legyen egy olyan közösség, ahol a műkedvelők, a festeni akarók, a fotósok, a szobrászok, a fafaragók és még sok művészeti ágban tudnak tevékenykedni.”

És akik jól érzik magukat együtt, erőt, inspirációt adnak egymásnak – ilyen ez a közösség is – mondta Földi László. A hasonló közösségek pedig azért is fontosak, mert segítenek megtalálni azt, ami mindenkiben ott szunnyad – fogalmazott Baán Katalin fotóművész.

BAÁN KATALIN fotóművész: „Minden emberben lakozik egy kis művész. Csak meg kell találni, el kell indulni. Mindegy, hogy hány évesen 8 évesen vagy 68 évesen.. De el lehet indulni, meg lehet találni azt a kis gombot, meg lehet nyomni, csak kell hozzá esetleg egy mester, egy tanító, aki elindítja az úton.”

Az alkotók természetesen nem csak munkáikat mutatták be, lehetőség volt kötetlenül beszélgetni is velük.