Súlyos baleset a 441-es úton

1881

A rendőrség első adatai szerint 17, a mentőszolgálat későbbi adatai szerint 20 ember sérült meg abban a közlekedési balesetben, amely ma kora reggel történt a 441-es főút 21-es kilométerszelvényében, Nagykőrös külterületén. Egy  személyautó és két tehergépkocsi ütközött össze.  Egy személyt életveszélyes, többeket súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A rendőrök a helyszínelést teljes útlezárás mellett végezték.

 Összesen egy személyszállításra alkalmas jármű volt érintett a balesetben, mégis 17-en sérültek meg. A ponyvás kisteherautóban ugyanis információink szerint munkásokat szállították, és a személyautóban is jóval többen ültek, mint a megengedett.

A rendőrség délelőtt rendelkezésre álló adatai szerint a Nagykőrös felől érkező személyautó sofőrje balra akart kanyarodni. A mögötte haladó teherautó sofőrje pedig  vagy későn vagy egyáltalán nem vette ezt észre.  Összeütköztek.

DR. VATTAYNÉ SZÉKELY NOÉMI r. őrnagy ORFK: „A személyautó átsodródott az út másik oldalára és ott összeütközött egy kisteherautóval. A jelenlegi adataink szerint 17-en sérültek a balesetben, közülük egy életveszélyesen.”

A rendőrség teljes útlezárás mellett helyszínelt. A Kecskemét felől érkező kisteherautót pedig órákkal a baleset után tudták kerékre állítani. A balesetben az országos mentőszolgálat adatai szerint 20-an sérültek meg. 12 mentőautó és két helikopter is a helyszínre érkezett. Egy személyt életveszélyes, többeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Kecskemétre, Szolnokra, Budapestre és Ceglédre is.

DR. CSORBA ZSOLT főorvos, osztályvezető helyettes: „Intézetünkbe ma reggel 5 sérültet szállítottak be a nagykőrösi balesetből. Négy felnőttet és egy kisgyermeket. Közülük egy felnőttnek a sérülése súlyos, nála a mai napon műtéti eljárás is fog történni. A többieket megfigyelés céljából vettük fel osztályunkra, illetve voltak, akiket ambuláns ellátás után el is engedtünk.”

Információink szerint volt, akit felkar sérülés miatt kellett ellátni. A többieket koponya illetve végtag zúzódással szállítottak a ceglédi kórházba a mentők.