Diákmunka a Ceglédi Önkormányzatnál

906

Tanulók dolgozhatnak júliusban és augusztusban a Ceglédi Önkormányzatnál. A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott program keretében 17-17 fő végezhet a két hónapban diákmunkát. A munkára azok a 16 és 25 év közötti diákok jelentkezhettek, akik nappali tagozatra járnak.

A fiatalok korai munkatapasztalathoz jutása, valamint a jövedelem szerzés a célja a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott programnak. Ezáltal júliusban és augusztusban a Ceglédi Önkormányzatánál dolgozhatnak a diákok.

DR. NAGY LAJOS ALJEGYZŐ: ,,Az idei évben is a hivatalba 17-17 fő július és augusztus hónapban végezhet nyári diákmunkát. a program keretén belül ennek valamennyi költségét a Nemzetgazdasági Minisztérium állja. Ezek a fiatalok különböző adminisztratív munkákban segítenek, illetve adatbázist építenek, lényegében felmérnek különböző dolgokat a városban, a kátyúkat, az utcabútorokat és egyebeket, amelyeket egy informatikai adatbázisba viszünk fel folyamatosan.”

A tanulók nagyon lelkesek a tapasztalatok szerint. Feladataik közé tartozik például a postázás előkészítése, a borítékolás, a szkennelés és a fénymásolás is.

DR. NAGY LAJOS ALJEGYZŐ: ,,Nagyon jól működik ez a program, óriási segítséget jelentenek a fiatalok, hiszen olyan munkákat tudnak elvégezni, amely igen sok időt igényel és a kollégák nem feltétlenül tudnak kijutni mindenhová. Ez a program a fiataloknak is egy jó lehetőség arra, hogy megtapasztalják, hogy milyen dolgozni tulajdonképpen és természetesen az sem mellékes, hogy egy kis nyári zsebpénzt is tudnak gyűjteni ebből.”

Természetesen a diákmunkának is vannak feltételei.

DR. NAGY LAJOS ALJEGYZŐ: ,,Igazából komoly feltétele nincs, van egy életkor határ 16 évesnek el kell múlnia, illetve nappali tagozatos diáknak kell lenniük, vagy középiskolában, vagy pedig valamely felsőfokú intézményben.”

A program keretében a munkaadók a munkabér és a ténylegesen megfizetett szociális hozzájárulási adó összegét 100%-ban megtérítik. A támogatások forrását a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.