Diákolimpia a Sportcsarnokban

841

A diákolimpiai sportágakat szeretnék népszerűsíteni a Gál József Sportcsarnokban tartott játékos versennyel. Négy iskola diákjai mérték ma össze ügyességüket. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a versenyre, hiszen örömmel képviselik iskolájukat – mondta a körzeti diáksport referens.

Négy iskola diákjai vetélkedtek ma egymással a Gál József Sportcsarnokban. Különböző játékos sorversenyekben mérhették össze ügyességüket.

MONORI ANITA, körzeti diáksport referens: ,,A verseny célja, hogy népszerűsítsük a diákolimpia sportágait, ezáltal a játékos sportvetélkedőt. Sor- és váltóverseny feladatait. A versenyen a ceglédi körzetben átszervezés miatt most más városok tartoznak. Ceglédbercel, Albertirsa és Cegléd általános iskolái. Mivel Albertirsa és Ceglédbercel nem nevezett erre a versenyre, így négy általános iskola: a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola, a Várkonyi, a Táncsics Iskola és a Református Iskola versenyez.”

Ceglédbercel és Albertirsa iskolái nem neveztek a versenyre, így a ceglédi iskolák tanulói versenyeztek egymással.

MONORI ANITA, körzeti diáksport referens: ,,Nagyon izgulnak, de ennek ellenére nagyon örülnek neki, hogy versenyzési lehetőséghez jutnak és megmérettethetik magukat. Valamint boldogok, hogy képviselhetik iskolájukat, majd a területi döntőn pedig a várost.”

A szervezők sok izgalmas feladattal készültek a gyerekeknek.

MONORI ANITA, körzeti diáksport referens: ,,Elsősorban ügyességi feladatok, lesz váltófutás, labdás szlalom kerüléses, átbújás, átmászás, tehát nagyon vegyes és sokrétű feladatokra számíthatnak a kicsik. És lesz még kötélhajtás is.”

A legjobban szereplő csapatok érmet, illetve a Klément Családi Borászat felajánlásával gyümölcslevet kapnak.