Egyéni csúcsok

733

A hétvégén Szekszárdon és Gödöllőn versenyeztek az atléták, ahol új egyéni csúcsokat értek el. Pénteken Szekszárdon majd szombaton Gödöllőn volt felkészülési atlétikai verseny, ahol a két hét múlva esedékes csapat ob-re készültek. Szekszárdon futó- és ugrószámok, míg Gödöllőn gerelyhajítás volt.
A szekszárdi versenyre Keszthelyi Luca, Gál Fanni és Gál Titanilla tudott elmenni, a többiek iskolai elfoglaltság miatt itthon maradtak. A kevés induló miatt szinte minden számban abszolút verseny volt, tehát minden korosztály együtt versenyzett, ezért eredményt sem hirdettek. A cél a versenyzés és a minél jobb eredmények elérése volt. A ceglédiek teljesítették a célt, mindhárman új egyéni csúcsot értek el.
Felkészülési atlétikai verseny, Szekszárd
Keszthelyi Luca
magasugrás, 160 cm, 1. hely
távolugrás, 496 cm, 2. hely, új egyéni szabadtéri csúcs
Gál Fanni
távolugrás, 419 cm, új egyéni szabadtéri csúcs
800 m-es síkfutás, 2 perc 58 mp, új egyéni szabadtéri csúcs
Gál Titanilla
távolugrás 419 cm, új egyéni szabadtéri csúcs
Szombaton Gödöllőn sikeresen debütált a gerelycsapat. A két hét múlva Fehérvárott sorra kerülő ügyességi csapat ob-re a lány serdülő csapat nagyon készül. A tervek szerint gerelyhajításban és 80 m-es gátfutásban indulnak. Leigazolták Tápiószeléről a kézilabdás Dánffy lányokat, Dorinát és Diánát, akik gerelyhajításban nagy erősségei tudnak lenni a csapatnak. Dorina és Diána tavaly diákolimpiai döntőbe kerültek kislabdahajításban, és Dorina éppen csak egy hajszállal maradt le az első helyről. Kiváló dobók, és bízni lehet abban, hogy velük akár dobogóra is kerülhet a Cegléd gerelyben az ob-n.
A serdülő csapat tagjai és eredményeik
1. Keszthelyi Luca 35,28 m, új egyéni csúcs /2 cm-rel maradt le a 3. helyről/
2. Dánffy Diána 32,57 m, új egyéni csúcs
3. Tóth Nikolett 25,71 m, új egyéni csúcs
4. Gál Fanni 22,68 m, új egyéni csúcs
5. Dánffy Dorina 22,40 m, új egyéni csúcs
6. Juhász Anna 20,30 m, új egyéni csúcs
A lányokon nagyon látszott még a rutintalanság, hiszen Lucán kívül ők még nem indultak gerelyversenyen, de jó úton haladnak, az ob-ig még sokat javulhatnak. A gyermek versenyen Gál Titanilla /2006/ indult, aki gyönyörű dobásokkal – a serdülő gerelyeseket ledobva – 22,57 m–rel korosztályában a 3. helyet szerezte meg. Titanilla még csak 1 hónapja gerelyez és már több mint 22 métert dob, ami a jövőre nézve nagyon bíztató.