Emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás

949

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  indult büntető eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályán az ellen a 31 éves ceglédi nő ellen, aki a gyanú szerint olyan mértékben bántalmazta kisfiát, hogy az belehalt sérüléseibe. A tragédiára vasárnap reggel derült fény, akkor riasztották a mentőket.

Vasárnap reggel riasztották ehhez a ceglédi családi házhoz a mentőszolgálat munkatársait, akik egy egyéves kisfiút kíséreltek meg újraéleszteni. A pici gyerek nem mutatott életjelek és az újraélesztés sem járt már sikerrel. Majd elkezdődött a rendőrségi helyszínelés is.

BELUZSÁRNÉ BELICZA ANDREA r. őrnagy, szóvivő PMRFK: „A rendőrség munkatársai akkor még a közigazgatási hatósági eljárás szabályai szerint folytatták le a helyszíni szemlét és a halottszemlét, majd igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a gyermek halálát idegenkezűség okozta. Feltehetően az őt ért bántalmazás során elszenvedett sérülések miatt vesztette életét. Erre való tekintettel október 31-én rendelte el a nyomozó hatóság a büntető eljárást, a gyermek édesanyját pedig otthonából előállították a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra.”

A 31 éves nőt november 1-jén hajnalban gyanúsítottként kihallgatták és. bűnügyi őrizetbe vették – mondta a rendőrség szóvivője. Hírportálok értesülései szerint a nő beismerte, hogy olyan mértékben bántalmazta kisfiát, hogy a gyermek belehalt sérüléseibe. A gyermek édesapja pedig több helyen is azt nyilatkozta, párja sosem bántotta korábban a gyerekeket, jó anyának ismerte meg az elmúlt 10 év alatt.