Rajzfilmünnep Cegléden is

884

Nagy volt a zsivaj a ceglédi mozi aulájában és mindkét termében szombaton szinte egész nap. Cegléd is csatlakozott az országos rajzfilmünnephez. Ennek keretében délelőtt 10 órától, egészen késő délutánig egymást váltották a vásznakon a régi klasszikus és modernebb mesehősök. Ráadásul a kicsik és nagyobbak ingyen mozizhattak egész nap, amennyit csak akartak.

Október 29-e az Animáció Világnapja. Ezen a napon rendezték meg országszerte a rajzfilmünnepet. Több mint 50 helyszínen, mintegy 120 magyar és külföldi, klasszikus és kortárs animációs filmet vetítettek a mozik. Sok helyszínen a vetítések mellett most is számos kiegészítő program várja a látogatókat: kifestőzés, játék, kiállítás, rajzfilmes tájékozódási verseny, kézműves foglalkozás, kirakodóvásár, és sok-sok más, értékes családi élmény. A ceglédi moziban kvíz, kifestő, puzzle és sok más érdekesség is várta a gyerekeket, vagyis nem is kérdés, hogy miért jöttek el ilyen sokan.

MÁNYOKI ERIKA CSILLA: „Mert nagyon jól szerettünk volna szórakozni, meg a filmeket is szerettük volna megnézni. Meg mindent ki szerettünk volna próbálni, amit lehetett. És mit próbáltatok ki? Hát azt ami ott van az asztalnál, meg színeztünk is, meg ki is raktuk a puzzlet is. Melyik a kedvenc meséd? A Vuk. Meg is néztétek akkor. Igen.”

A klasszikusok még mindig nagy kedvencek, ha erről kérdezzük a gyerekeket.

BAKOS BOGLÁRKA ZITA: „A Vuk meg a Doktor Bubó, de azt nem néztük meg.”

Hiszen az aulában is sok minden várta a gyerekeket. A termekben pedig a klasszikusok mellett a modernebb mesehősök is. Így például a minionok is együtt ünnepeltek a gyerekekkel és persze a felnőttekkel.